Реклама / Ads
10| 13124 |18.01.2018 ПОЛИТИКА

Д-р Н. Михайлов: Истанбулската конвенция - не сме объркани в превода. В клопка сме

.
Източник: БГНЕС
”Бедата на тази Конвенция, която адресира глобална драма на насилие, е, че сама съдържа латентно идеологическо насилие. Натрапват идеология дискретно и под морален шантаж. Маневрата е прикрита, но и разгадана.” Това твърди д-р Николай Михайлов.
 
"Съпротивата не идва по линията на мъжкия шовинизъм или дефицит на чувствителност към човешкото страдание, както твърдят, а по линия на страха за детето и отвращението от перверзното. Това е същината на скандала. Идеята да въвличат детето в ролеви игри за релативизиране на половите граници и за да му предлагат дрешки за джендърно преобличане, каквото се случва в демократичния свят, е за „простия“ човек кощунствено посегателство срещу свещеното, казва още пред "Гласове" психиатърът.

Тези „педагози“ са мисионери на бог Ерос в детска среда. И нека не възразяват, че това е преувеличение, фалшива новина или паническа представа, която изпреварва събития. Не е. Информирайте се какво се толерира в свободния свят и каква е тенденцията", смята богословът.

Истанбулската конвенция е куфар с двойно дъно. Отгоре е безспорното, отдолу са допълнителните разпоредби, задълженията и контрола. Отдолу са НПО и мониториращият орган. А над всичко е идеологията. Тази Конвенция може да бъде тълкувана и по „безопасен“ начин, разсъдъчно и филологически. Понятието „джендър“ се отнася само до социалните роли на мъжа и жената, уверява г-жа Бриджит О'Лъфлин. Но Конвенцията е написана с понятиен апарат, който поема и „допълнителни“ значения. Думата „джендър“ е хамелеон. Асоциациите с идеологията на третия пол и глобалната сексуална революция не са в главите на читателите, а в главите на писателите. Не сме объркани в превода, в клопка сме. Това е накратко впечатлението, казва още д-р Михайлов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 12547 |05.08.2017 Д-р Николай Михайлов: Неглижето не прави политическа услуга на президент и премиер . 9| 8574 |10.11.2016 Д-р Михайлов: ГЕРБ изпадна в сомнамбулизъм с приказките за ген. Радев . 35| 8615 |05.03.2015 Д-р Михайлов: Бъчварова е най-обикновена екстензия на Борисов . 129| 12470 |13.10.2014 Д-р Михайлов: Борисов е шамандура в българския политически океан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads