Реклама / Ads
8| 11067 |29.10.2017 ПОЛИТИКА

”Да, България“ търси разширение на формата на петте партии, създава ”МлаДА България”

.
Източник: БГНЕС
Националният съвет на политическа партия „Движение „Да, България“ прие резолюция, с която се обяви за предсрочни избори. Партията на Христо Иванов реши да продължи усилията за изграждане на демократична алтернатива на настоящия олигархичен модел на управление на завладяната държава на национално и местно ниво.
 
"Да, България“ ще проведе диалог със „заинтересованите страни от демократичната общност". Условията за бъдещите партньори на партията са "последователно отстоявани демократични и европейски позиции, доказали готовността си да се борят за установяване на правова държава и да се конфронтират с корупционния модел на управление и завладяване на държавната власт на национално и местно ниво".


В последните седмици „Да, България“ излиза с общи позиции с ДСБ, „Зелените“, БЗНС и ДЕОС. Сега националният съвет на партията поставя условия за евентуално разширяване на формата: "Приканват се всички потенциални партьори да заявят ясно опозиционно позициониране и оценка за провала на РБ да изпълни своя мандат за решителни реформи на модела на управление".

Партията на Христо Иванов ще изработва пакт “За чиста политика”, който да съдържа "конкретни гаранции за интегритет при участието в политическия процес".

"Да, България“ обявява още, че ще проведе вътрешни избори за своите кандидати и създава младежка организация - „МлаДа България“.

 

Ето пълния текст на резолюцията:

1. Националният съвет отчита напредъка в изпълнение на декларацията от 8 юни и приветства инициирането от Да, България! на засилено сътрудничество с партии от демократичната общност по ключовите области от декларацията.

2. НС възлага на Изпълнителния съвет да продължи да работи за изпълнение на поставените в декларацията от 8 юни цели чрез общи действия по конкретни каузи и изграждане на демократична алтернатива на настоящия олигархичен модел на управление на завладяната държава на национално и местно ниво и да предизвика предсрочни парламентарни избори, на които да потърси подкрепа за управление, гарантиращо развитие и бъдеще на България. При работата по тази задача на ИС се възлага да проведе диалог със заинтересованите страни от демократичната общност. ИС да поддържа засилено сътрудничество с организации с последователно отстоявани демократични и европейски позиции, доказали готовността си да се борят за установяване на правова държава и да се конфронтират с корупционния модел на управление и завладяване на държавната власт на национално и местно ниво. Приканват се всички потенциални партньори да заявят ясно опозиционно позициониране и оценка за провала на РБ да изпълни своя мандат за решителни реформи на модела на управление.

3. Възлага на ИС да изработи и внесе в НС стратегия за подготовка и явяване на Европейски и местни избори, включително предложения за конкретен коалиционен формат.

4. Възлага на ИС да изработи и предложи на НС модел за провеждане на вътрешни избори, чрез които да се определят кандидатите на Да,България! за избори.

5. Възлага на ИС да изработи пакт “За чиста политика”, който да съдържа конкретни гаранции за интегритет при участието в политическия процес и по този начин да укрепи ролята на Да, България! като инструмент на една нова генерация за налагане на политика от ново поколение.

6. Възлага на ИС да развие и съгласува с бизнеса и други заинтересовани страни програмата на Да, България! за иновативен растеж, гарантиране свободата на предприемачеството и споделен просперитет.

7. Възлага на ИС да продължи организационните усилия по създаването на местни организации в страната, организации зад граница и учредяване на Младежката организация на Да, България (“МлаДа България”).
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 279 |20.04.2024 Петко Георгиев: Правителството е марионетно, но кукловодите са объркали някои от конците . 0| 281 |20.04.2024 ISW: Харков - част от неясната "санитарна" зона за Русия . 0| 263 |20.04.2024 Сняг прехвърча на Петрохан, призовават да се шофира внимателно . 9| 391 |20.04.2024 В АЕЦ „Козлодуй“ пристига първата доставка на американско ядрено гориво

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads