Реклама / Ads
0| 5257 |09.04.2016 ПОЛИТИКА

Миков: За АБВ въпросът за влияние в БСП е на живот и смърт

.
Михаил Миков
Общинската конференция във Видин номинира Михаил Миков за председател на Националния съвет на БСП.
 

 „За АБВ въпросът за влиянието в БСП е въпрос на живот и смърт, защото в един следващ относително къс период те изчезват от политическата сцена”, заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на общинската партийна конференция във Видин днес. По думите му, ако утре има избори, АБВ по никакъв начин не може да прескочи 4-те процента и затова търсят път на гърба на БСП да отчетат някакъв изборен резултат. „Затова са толкова ангажирани, включително с някои действия по отношение провеждането на пълния цикъл отчети-избори в партията. За мен би било нехигиенично аз да се занимавам АБВ кого ще избира за общински, областни или национални ръководства или лидери”, категоричен бе Миков.

 

Той посочи, че въпреки внушенията дясното е много по-разединено, а в лявото има няколко отцепили се от БСП дейци, които късат от нейното влияние, но това се изживява вече.

 

„През тези години се появиха така наречените партии-проекти - СДС, НДСВ, които си заминаха. Сега големият въпрос е кой десен проект ще се появи след ГЕРБ. Този въпрос в хоризонт от година - година и половина ще се очертае, ако кризисните отношения в управляващата коалиция, сблъсъкът на бизнес-интереси, битката за постове не принуди Бойко Борисов да хвърли за втори пореден път оставка”, каза Миков. Десните партии-проекти имат качеството да заблуждават хората и те да си казват – това е много хубаво, това е перспективно.

 

„Ние трябва да отидем и да кажем на хората да не вървят в тези измишльотини, които десницата изработва, успешно пакетира и продава през медиите, за да прокарат политика в интерес на едрия бизнес, за корпорациите, а не за едноличния търговец, който има двама-трима работници или е наел жена си и децата си”,  посочи  Миков. Той  даде пример със схемата „Обучения и заетост”, по която на Видинска област с едно от най-високите равнища на безработица са дадени 3 работни места, а на Домусчиев - 30 да му косят стадиона в Разград.

След конгреса предстои да се подложи на широко обсъждане кандидатурата, която ще бъде издигната на президентските избори. Според Миков, БСП не е застинала във възможностите за съюзи, но когато се правят такива съюзи, трябва да има яснота. „Няма как да участваш в едно крайно дясно управление, което ежедневно нанася поражения на хората и в същото време да претендираш, че си част от лявото, включително и за президентските избори“, допълни Михаил Миков.

 

Курсът на БСП се одобрява от нейните членове и това личи от провелите се по места партийни конференции, включително и от изказванията, докладите и позициите на днешната конференция на Видинската общинска партийна организация. Това заяви по-късно пред журналисти Миков. Той посочи, че позицията на БСП, която не е съучастник в днешното дясно разбиване на България, се оценява от партийните членове и делегатите на партийните конференции.

 

Общинската конференция във Видин номинира Михаил Миков за председател на Националния съвет на БСП и избра за общински председател 33-годишния Димитър Велков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5004 |05.04.2016 Миков: Правителството разглежда България като бананова република . 0| 5078 |03.04.2016 Миков: Нужна алтернатива на сегашното управление в България . 0| 5362 |28.03.2016 Миков: Мястото ми е престижно, щом има толкова кандидати за него . 0| 5388 |26.03.2016 Михаил Миков: БСП няма право да е партия-проект, защото защитава интересите на мнозинството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads