Реклама / Ads
12| 5269 |04.09.2015 ПОЛИТИКА

Миков: България няма бъдеще с мнозинството в парламента

.
Михаил Миков
С този закон ще стане това, което стана с Комисията за конфликт на интереси. Какво се роди от нея?! Роди се Тефтерчето. И тук ще стане същото, коментира левият политик.Това бе коментарът на Михаил Миков по bTV защо БСП не са подкрепили предложения вчера от Меглена Кунева закон "Антикорупция".
 
Има си Сметна палата, има си БОРКОР, дето трябва да проверяват парите на политиците. Това, че се прехвърлят от едно но друго място органите за отчет на властта, просто дава време и възможност да се отчетат пред Брюксел, категоричен бе лидерът на БСП.

Миков коментира, че имаме нужда съществуващите закони да се спазват, а не да се правят нови.

„Трябва да се прилагат законите. Тук е големият проблем и никой вече не ни вярва, нито в България, нито в Брюксел, когато тръгнем за пореден път да правим някакви измислени законови, законообразни упражнения, вместо да се прилагат законите”.

Властта доста силно споява управляващото мнозинство. България и българските граждани нямат бъдеще с това мнозинство и с това правителство, допълни Миков.

БСП очаква да увеличи броя на кметовете си в областните градове на шест или седем в предстоящите местни избори, по думите на лидера си. За момента Столетницата има пет областни кмета.

Според Миков в БСП няма процеси на разцепление. „В Пазарджик резултатите на общинската организация са лоши. Имаше опити да бъде прокаран през задния двор кандидат на АБВ на конференция на БСП. Необходимо е спокойно и трезво да се оздрави тази организация. Кандидатура ще има и няма да е извън това, което другарите от Пазарджик са предложили. Тя не е на АБВ, защото този кандидат е на трето място”, допълни още той. По думите му кандидатите ще бъдат определени по време на пленум от колективния орган на Столетницата. Лидерът на Столетницата изтъкна още, че определени общини в България са купени. В тях никой не смеел да се кандидатира.

Властта доста силно споява сегашното мнозинство в парламента. Но България и българския народ нямат бъдеще с това мнозинство, каза още Миков. Той обърна внимание на информацията от  преди ден по медиите, че 13 хиляди първокласници вече са извън България.

"А ние какво- занимаваме се с измислени теми. Дайте да видим как може да осигурим на тези деца образование. Да не караме родителите им да емигрират. Това не е предизборен лозунг, а постоянен въпрос- не само на един мандат", каза Миков. И допълни, че не е особено редно когато доста хора имат проблем да изпратят децата си на училище, държавата да реши да дава субсидии на частните училища.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5270 |02.09.2015 Миков: Доматите показаха излъганата надежда на българите за промяна . 9| 6177 |30.08.2015 Миков: Приоритет на политическия сезон са местните избори . 20| 7763 |02.08.2015 Миков: 50 000 подкрепиха политиката срещу убийственото неравенство . 4| 5380 |01.08.2015 Михаил Миков: БСП черпи сила от миналото, стои стабилно в настоящето и очертава бъдещето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads