Реклама / Ads
19| 5311 |10.11.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Изборите са тежко фалшифицирани. Около 90% от протоколите са преправяни

.
Михаил Миков
„В цялата страна има дела за обжалване на резултатите от изборите. 90% от протоколите са преправяни. Крайно време е и от БСП сме готови да внесем предложение за промяна в Наказателния кодекс, свързано с преправяне на протоколи“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в студиото на Евроком.
 
Той коментира, че по-тежко наказуемо е да преправиш винетка, отколкото изборен протокол. „Изборите са фалшифицирани в много тежка степен“, категоричен е той поздрави и онези 60 общини, в които БСП спечели. „Хората издържаха и победиха в тази трудна обстановка, въпреки натиска,  фалшифицирането и купуването на гласове“, допълни той. По неговите думи БСП се изправя с политически средства срещу технологии и заплахи на кандидати с уволнения на близките им и срив на бизнеса им. Той посочи пример с кандидат-кмета на Девин, който се отказва преди балотажа, както и съветникът от Дряново, който беше преследван и блъснат от кола. „В това отношение ГЕРБ са безскрупулни“, каза още той.

Миков обърна внимание и на случилото се в зала „Арена Армеец“. „Никъде в закона не пише, че хората трябва да бъдат заключени.  Шефката на общинската комисията твърдеше, че всичко е наред, докато изкарваха хората с линейки и цяла България гледаше. Тихичко я измъкнаха от ситуация, като премиерът я помоли да си подаде оставката. Сега ще се пласира в общинските служби“, подчерта Миков.

България се превръща в пустиня, през която ще преминават магистрали

    
Председателят на БСП е категоричен, че това е единствената партия, която ясно очертава профила си в опозиция. Той припомни, че се навършва една година от кабинета Борисов. „Нямаше индикации, че в това мнозинство можем да прокараме това, което обещахме – друга политика към малките населени места и загиващата провинция, прогресивен данък, специална политика по демографските въпроси. България се превръща в пустиня, през която ще преминават магистрали и в която остават все по-малко млади и квалифицирани хора“, допълни той.
Миков обясни, че в страната ни има убийствена бедност. По неговите думи 50% от първокласниците са от бедни семейства, а около 70% са децата от семейства в риск от бедност. „Имаме помощ за  първи клас, но няма за втори, трети и нагоре. Приемаме закон за образованието, в който намаляваме и даваме възможност да се завършва средно образование не в 8, а в 7 клас, да се учи вкъщи, прехвърляме част от оскъдния бюджет за образование към частните училища“, подчерта той. Миков припомни, че този закон е бил внесен от ГЕРБ през 2011г, но не са успели да го приемат. „Такова общество крие риск въобще на съществуването на България“, каза още той.

Част от невидимите резултати от днешното управление – вдигане на  данъка на най-нискодоходната група

    
„В предишния мандат успяхме да решим връщане на хората с минимални доходи 10% данък. Дойде дясното правителство и това им взе. Това са част от невидимите резултати от днешното управление – да вдигнеш данъка на най-нискодоходната група“, коментира председателят на БСП. Той подчерта, че когато БСП е на власт, пенсиите се увеличават.
По повод данък „Вредни храни“ Миков попита защо признаваме, че нещо е вредно, а го продаваме. „Да се направи един списък и да се забранят. Не можем да разчитаме, че само цената ще спре хората да ги купуват“, поясни той.
    
На въпрос за обединение в ляво, Миков коментира, че АБВ навсякъде е издигнала свои кандидат, за да намали влиянието на БСП. Според него там, където е успяла да вкара съветници, те са се прилепили към десните в местния парламент.
    
Относно протестите на полицаите, председателят на БСП е на мнение, че те изразяват огорчението си и то справедливо. „Те бяха излъгани. Промените бяха внесени в изборната нощ. Не може да се прави реформа, която изисква микрохирургическо отношение, а се прави с брадва“, заключи Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5666 |08.11.2015 Миков: Отнемането на социални права в сектор "Сигурност" са неприемливи за БСП . 2| 7959 |05.11.2015 Цветанов: Надали РБ щеше да е в НС, ако изборите бяха парламентарни . 2| 5101 |03.11.2015 Миков: Очертава се десен бюджет за 2016, който не дава нищо на българските граждани . 38| 8349 |29.10.2015 Миков: Ще искаме касиране на изборите и в София, и на други места

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads