Реклама / Ads
4| 5010 |05.12.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Кабинетът „Борисов 2“ повтаря матрицата от предишното управление на ГЕРБ

.
Михаил Миков
Правителството засилва обедняването, емиграцията, социално-икономическите проблеми. БСП трябва по-силно да говори по тези въпроси, както и за очакванията на хората за по-добър живот. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на семинар с участието на представителите на партията в местната власт.
 
Лидерът на социалистите обърна особено внимание и на засилването на регионалните диспропорции. „Българската провинция все по-силно ще затъва по отношение на достъпа до образование и здравеопазване. Единственият изход за активните хора с квалификация ще бъде работата в чужбина, което ще влияе обратно върху брутния вътрешен продукт на България“, прогнозира Миков.

Председателят на БСП припомни, че средно за страната 50% от децата, тръгващи на училище са от бедни семейства, а в региони като Кърджали, Смолян, Хасково, Видин – това равнище надхвърля 75%. Той подчерта, че в правителствената политика в момента няма никакво усещане за този проблем.  

„Като партия ние трябва да започнем да говорим по-високо, на глас по тези въпроси. Трябва да се опитаме да върнем тези проблеми в съзнанието на хората“, заяви председателят на БСП. По думите му БСП не е изключена, а трябва да поведе разговора за очакванията на хората за един по-добър живот.

Михаил Миков констатира, че кабинетът „Борисов 2“ повтаря матрицата от предишното управление на ГЕРБ, като разликата този път е в осигуряването на нов външен дълг за временно туширане на обстановката.
„Кметовете и общинските съветници ще усетят тази стагнация на централно равнище, включително онова послание, което отправи Борисов – за преодоляване на дефицитите на местно равнище чрез ново натоварване на бедните семейства“, предупреди лидерът на социалистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5321 |10.11.2015 Миков: Изборите са тежко фалшифицирани. Около 90% от протоколите са преправяни . 7| 5673 |08.11.2015 Миков: Отнемането на социални права в сектор "Сигурност" са неприемливи за БСП . 2| 5105 |03.11.2015 Миков: Очертава се десен бюджет за 2016, който не дава нищо на българските граждани . 38| 8349 |29.10.2015 Миков: Ще искаме касиране на изборите и в София, и на други места

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads