Реклама / Ads
11| 5177 |16.01.2016 ПОЛИТИКА

Миков към младите: Част сте от партия на 125 години

.
Михаил Миков в Плевен
„Наблегнете на идеята, на социалното, на справедливостта. Наблегнете на чувството за свобода“. Към това призова Михаил Миков по време на Регионална среща на младежите в БСП, провеждаща се в Плевен.
 
Според председателя на БСП партията навлиза в своята 125 годишна история и това трябва да дава сила и самочувствие на младите социалисти. Той бе категоричен, че те трябва да бъдат критични, но със самочувствие, че са част от партия, съхранила себе си през годините. На младежкото събиране Миков изрази позиция, че всеки, който членува в партията, трябва да има силата да бъде и в опозиция и от опозиция да се изправи и да поведе напред.

Над 150 млади социалисти от Видин, Враца, Монтана, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Перник взеха участие във форума в Плевен. Основните теми, които се дебатираха, бяха свързани с политическите процеси в България и Европа, както и с предизвикателствата пред БСП.

Народният представител Стоян Мирчев определи БСП като истинската лява партия и алтернатива в настоящия парламент. Според депутата, лявото е единственото оръжие, което остава, за да се разрешат проблемите. Ето защо предизвикателството пред БСП е да бъде припозната от хората като единствената алтернатива. Най-младият народен представител от парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ накратко припомни усилията на социалистите в парламента, свързани с образованието, здравеопазването, държавния бюджет и подчерта седемкратния им опит за внасяне на проект в Народното събрание за премахване на европейските санкции към Русия.
„БСП е партията с най-голямото твърдо ядро, но това не трябва да ни успокоява и примирява“, категоричен бе Станислав Владимиров – организационен секретар на партията. Той подчерта, че по време на предстоящия Конгрес ще се дебатират най-вече политиките на БСП и допълни, че на следващия голям партиен форум трябва да се проведе дебат и за местните структури. Владимиров даде съвет на младите, който самият той е получил преди години, а именно, че ако човек иска да се занимава с политика, трябва да потиска егото си.
В своето обръщение към младежите председателят на младежкото обединение на БСП Вероника Делибалтова призова младите социалисти да бъдат единни.

По време на регионалната младежка среща председателят на БСП връчи електронни членски карти на млади социалисти. На срещата на младежите присъстваха председателят на НС на БСП Михаил Миков, народните представители Стоян Мирчев, Васил Антонов и Димитър Горов, членовете на Изпълнителното Бюро – Станислав Владимиров и Стефан Стефанов и Вероника Делибалтова – председател на младежкото обединение на БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5071 |13.01.2016 Миков: Ще бъдем още по-упорити в отстояването на интересите на българските граждани . 2| 5788 |10.01.2016 Миков с подкрепа за укрепването на организацията на БСП в община Видин . 11| 5748 |21.12.2015 Миков: Радан Кънев не може да е опозиция . 4| 5013 |10.12.2015 Михаил Миков : Идва социална зима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads