Реклама / Ads
0| 5167 |08.04.2016 ПОЛИТИКА

Миков каза за изчезналите пари от касата на БСП

.
Михаил Миков
Сумата, която е изчезнала от касата на БСП са 130 000 лева, а не 300 000. Съставили сме комисия от 5-ма народни представители, които провеждат разследване по въпроса. Те са се срещнали със служителката, която единствена е имала ключ от касата. Това каза председателят на БСП Михаил Миков по БНТ.
 
„Това са вноски които са правили народните представители от последните няколко години. Касата се намира на "Позитано 20". Касиерката е давала пари назаем на чистачка от "Позитано", която има болно дете. Това е обща каса за общи разходи“, разкри социалистът.

„Съчувствам на пациентите, защото това, което се случва прави здравеопазването по-недостъпно и скъпо. Пълен хаос в здравеопазването. Трупане на дългове на държавните болници и по-големи печалби на частните болници“, заяви Миков. Още през 90-те години предупреждавахме, че това ще се случи. Тогава здравеопазването се превърна в стока. Лекарският протест е индикатор, че проблемите в сектора се задълбочават, отбеляза Миков.

Проблемът е, че парите се разпределят несправедливо. Отчета на БСП вече е заверен и вече трябва да е публикуван от Сметната палата, увери председателят на БСП,

По повод на днешното присъствие на Симеон Сакскобургготски на форума на председателя на ПЕС Сергей Станишев, Миков обясни, че не водят никакви разговори с НДСВ за общи действия за президентските избори, но благодари на Станишев, че е определил БСП, като единствената лява партия в страната, запълнила това пространство.

Микова обеща, че социалистите ще се заемат с кандидатурата си за президент веднага след конгреса. Но даде да се разбере, че не смята бившия кандидат за президент на БСП и днешен вицепремиер и социален министър в правителството на ГЕРБ ИВайло Калфин, когото индиректно наруга, че участва в дясно управление.

В реформите на Бъчварова е ясно, че те водят до демотивация на полицаите, те затова и протестират.Това заяви още лидерът на БСП Михаил Миков. Според него комисията по вътрешен ред, отхвърляйки предложенията на Бъчварова за промени в Закона за МВР, даде оценка за реформата в МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4984 |05.04.2016 Миков: Правителството разглежда България като бананова република . 0| 5072 |03.04.2016 Миков: Нужна алтернатива на сегашното управление в България . 0| 5349 |28.03.2016 Миков: Мястото ми е престижно, щом има толкова кандидати за него . 0| 5378 |26.03.2016 Михаил Миков: БСП няма право да е партия-проект, защото защитава интересите на мнозинството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads