Реклама / Ads
0| 5109 |23.07.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Конституционните промени са абсолютна заблуда

.
Михаил Миков
Историческият компромис, за който говорят всички, е абсолютна заблуда. Нека се зададе въпрос към хората дали с тези промени в съдебната реформа ще има подобряване в правораздаването. Единственото нещо, което ще се промени е да бъдат сменени едни хора с други, защо е нужно да участваме в това, каза лидерът на БСП Михаил Миков в ефира на БНТ.
 
Партийният лидер бе категоричен, че промените няма да доведат до нищо, а целят само кадруване и повод за промени във Висшия съдебен съвет. „Ако хората в съдебната система са неморални, зависими и не познават системата, нищо не може да се промени”, каза Миков.Разделението на съдии и прокурори е абсурдно, защото то ще ги капсулира и те ще станат още по-затворени. Никой не споменава къде отиде обществеността с тази реформа? Къде отидоха адвокатите и научните работници, тази промяна в конституцията ще капсулира системата, категоричен е Миков. Това не е съдебна реформа, а имитация, категоричен е Миков.

Той обяви, че не се притеснява, че само БСП и „Атака” са против предложенията, одобрени от останалите парламентарни сили. Миков бе категоричен, че промяната в конституцията ще капсулира и затвори съдебната система още повече.

„Не бива Конституцията да е самоцел, нека започнем от законите за съдебната система и когато видим, че за тях е необходимо да променим основния закон, тогава да го направим”, допълни лидерът на БСП .

Той каза, че има орязване на 2/3 от първоначално предложените текстове за законодателните промени. Миков нарече това „пълна промяна на първоначалната идея” и „имитация”.

Искаме малко повече справедливост и пълнене на хазната, защото разликите между бедните и богатите станаха прекалено високи, а това се отразява на обществото, коментира предложението на БСП за нов данък социалистът. В последните 2-3 години имаме спад на родените деца с 5000. Утре ще попитам правителството какви мерки взима за демографската криза, допълни Миков.

Разликата между нашата политика и тази на управляващите е, че ние искаме да има повече деца в България, които да изработват пенсиите на бъдещите пенсионери, каза социалистът. Мая Манолова е подходящият кандидат за омбудсман на България. Надяваме се на всяка подкрепя при тайното гласуване в събота.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5070 |23.07.2015 Бял дим! Договориха над 180 гласа за промени в Конституцията . 0| 6419 |28.06.2015 Миков: Приказките за реформи не убеждават след 8 месеца безплодни усилия . 0| 5170 |26.06.2015 Миков: Военната техника носи загуби за България . 0| 5943 |23.06.2015 Миков: Смисълът от писмото на Искров е, да не го бие Менда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads