Реклама / Ads
0| 5012 |25.07.2015 ПОЛИТИКА

Миков за конституционните промени: БСП не влиза в схеми

.
Михаил Миков
„БСП не влиза в схеми. Моделът на схемите направи така, че хората да не вярват на политиците”. Така председателят на БСП Михаил Миков коментира по БТВ решението на левицата да не подкрепи предлаганите промени в Конституцията. Той припомни, че ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е казала не и на огромния дълг от 16 млрд. лв, не и на увеличаването на възрастта за пенсиониране.
 

„Това не е изолация, това е позиция”, каза още лидерът на социалистите. По думите му предлаганите конституционни промени са самоцелни, трябвало е първо да се започне със законите и ако конституцията пречи, тогава да се премине към промяната й. „Става въпрос за едно обикновено пренареждане на позициите във ВСС и то с доста слаби аргументи”, категоричен бе Миков. Той добави, че в момента във ВСС има поне 18 души от 24, които са със съдийска биография. „Как ще се прецени за съдийската и прокурорската квота, защото и в  момента има хора, влезли от прокурорската квота, които са били дълго време съдии, после са станали прокурори. Това съсловно затваряне едва ли може да реши някакъв проблем”, заяви той. Лидерът на БСП каза още, че тези промени няма да допринесат за повече почтеност, за по-справедлив и бърз процес,  след като само преди месец са били направени промени в НПК, които удължават сроковете на предварителното разследване.

 

На констатация на водещата, че заради тази си позиция БСП няма да получи сърчице от Европа по аналог на изпратеното от Жан Клод Юнкер писмо със сърчице до Борисов, Миков коментира: „Интересно общуване между мъже. На първо място за нас е важно какво мислят българските граждани, а не европейските чиновници”.

 

Михаил Миков коментира и предложението на БСП за намаляване на ДДС от 20% на 5% за бебешките стоки, като заяви, че това е знак към хората, имащи кураж да отглеждат децата си в България. „Смятам, че ще срещнем обществена подкрепа. След като замразиха увеличението на всички онези помощи за отглеждане на дете, добре е тази година да се даде един знак. Мисля, че и управляващите ще го подкрепят”, каза още той. Според него голяма част от българските граждани живеят в мизерия и все повече се разминават техните усещания с виртуалната реалност, представяна от медиите и политиците и това, което виждат всеки ден в живота си. „Трябва много повече чувствителност и у медиите, и политиците, за да се опитаме да върнем усещането, че политиката има смисъл”, категоричен бе Миков.

 

Според лидера на левицата БСП е в по-добра кондиция преди местните избори и паралелно с номинациите върви оздравителен процес в организациите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5130 |23.07.2015 Миков: Конституционните промени са абсолютна заблуда . 0| 5361 |01.07.2015 Миков пита Борисов за търговията с човешкия живот и здраве . 0| 6431 |28.06.2015 Миков: Приказките за реформи не убеждават след 8 месеца безплодни усилия . 0| 5187 |26.06.2015 Миков: Военната техника носи загуби за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads