Реклама / Ads
38| 5188 |07.03.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Няма да има вот на недовере заради Бъчварова

.
Михаил Миков
БСП Лява България не готви вот на недоверие срещу кабинета „Борисов” след сътресенията в сектор „Сигурност”, въпреки че съзира целенасочена дестабилизация в структурите на МВР и ДАНС, заяви лидерът на левицата Михаил Миков.
 

 „Днес не, утре е възможно всичко, другиден също, след седмица, след масец”, каза завоалирано Миков и увери, че БСП ще продължава „да си прави политиката, която защитава, с изказвания и гласувания”.

„Ясно е, че има криза във властта. Зад целия този драматизъм стои промяна на политически фигури на експертно равнище. Премиерът имаше желание да си го спести. Така няма да се изгради стабилно, спокойно експертно управление. Всички приказки за друг тип управление просто няма да станат реалност”, коментира Михаил Миков пред bTV.

 

 „Когато в Закона за МВР трябваше да се правят промени, те бяха изненадващо изтеглени. Процесът от миналата седмица не е изненадващ, но води до дестабилизация в МВР и ДАНС”, посочи още Миков.

„Предизвиканата и приета оставка на Вучков показва политически проблем в управлеяващата коалиция за овладяване на позиции във вътрешната сигурност. Премиерът ще се опита да стабилизира управлението след този трус”, допълни той.

След като заяви категорично, че БСП като опозиционна партия няма да подкрепи номинацията на Румяна Бъчварова за вътрешен министър, Миков всъщност призна, че няма нищо против вицепремиерът да заеме поста.

 

„Абсурдно е опозицията да избира кабинета – ние гласуваме против политиките и хората на това управление. Аз съм работил с прекрасни специалисти дами в МВР, те вземат добри решения в критични ситуации. Не става въпрос за персоналните качества на определен човек. Не смятаме, че този подход е добър, защото ще политизира допълнително системата”, обясни Михаил Миков.

 

Михаил Миков разкритикува другата лява формация в парламента АБВ: „Те се опитват хем да са във властта, хем да не трупат негативи", сочи той. „Ние нищо няма да правим с тях”, каза той в отговор на въпрос за евентуално сътрудничество.

 

„АБВ тръгна и понасъбра общински съветници, влезли с листата на БСП. Това имам предвид под бракониерстване – не тръгнаха да създадат свои структури, а да привличат кадри на БСП, като им обещават обратната страна на луната”, заяви още Михаил Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5098 |25.02.2015 Плевнелиев корав, няма да наложи вето на дълга . 34| 5275 |22.02.2015 Миков: Дългът от 16 мрд. говори за куцане в икономическата сфера . 11| 7395 |20.02.2015 Миков: Световният ден на социалната справедливост е наш празник, а справедливостта–наша кауза . 10| 5136 |10.02.2015 Миков: Подмладяваме БСП на всички нива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads