Реклама / Ads
6| 5589 |04.06.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Преговаряме с АБВ за местния вот, но са претенциозни

.
Спомени, спомени...
Местните избори могат да бъдат сериозен катализатор по отношение на стабилността на правителството. Това каза във Велико Търново председателят на БСП Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на партията.
 
С оглед на наближаващите местни избори се водят разговори с други представители на леви партии, но конкретните и възможни коалиции ще бъдат ясни през септември, като започне регистрацията на кандидатите и листите в отделните региони. "Опитваме се да постигнем максимално примиряване на взаимните претенции. Водят се разговори и с АБВ, усещам в тях една прекалена претенциозност. Нищо лошо всеки да има своите претенции, но нека да гледа действителното си присъствие и политическо влияние. Това, че си в парламента и имаш стара слава, не е достатъчно основание за крайна политическа претенциозност", заяви Михаил Миков. „Отговорностите от това управление ще се изсипват все повече и върху ГЕРБ, и върху малките му коалиционни партньори", посочи той. "Българските граждани трябва да осъзнаят, че местният избор е и политически избор, а вотът ще бъде сериозен измерител за натрупаното обществено напрежение", подчерта Миков.

"БСП се чувства добре като опозиция, защото има свободата да поставя въпросите, които вълнуват хората, а големият въпрос е увеличаването на доходите. Без прогресивно данъчно облагане и без увеличаване на доходите, ще продължат с бързо темпо дегенеративните процеси, които политиката на това правителство провежда", подчерта левият лидер. Според него случаят в Гърмен е индикатор, който показва невъзможността на държавата да се справи с демографската, етническата, икономическата и социална политика в цели райони от страната.

"По-лошото е, че липсва експертен разговор по темата, всичко е само медийно събитие", коментира Миков. Той каза още, че БСП е за национално допитване по изборните въпроси, но изрази опасение, че струпването на местни избори и референдум в значителна степен ще усложни както гласуването, така и отчитането на резултатите. Миков коментира, че в момента БСП има над 1000 общински съветници и около 70 кметовете в цялата страна. Амбицията е те да бъдат запазени и увеличени. "Но трябва да бъде ясно, че един кмет без силна съветническа група, която да му окаже консолидирана подкрепа, не означава нищо като брой, отчетен от някоя партийна централа, подчерта Миков. Той посочи, че капиталовите разходи, обществените поръчки и назначенията са се превърнали в основен въпрос на политическото представителство в местната власт, и това трябва да бъде променено.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5266 |29.05.2015 Миков: БСП подкрепя Станишев за втори мандат като президент на ПЕС . 4| 5054 |26.05.2015 Миков: За да има България е важно наследството на нашите учители . 11| 4777 |06.05.2015 Миков: Воините заслужават повече уважение и справедлив социален статус . 27| 5236 |02.05.2015 Миков: Единството е днешното ни Оборище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads