Реклама / Ads
9| 5448 |11.02.2016 ПОЛИТИКА

Миков: Синдиците на КТБ са манипулирали влогове

.
Михаил Миков
Наясно сме и знаем къде БСП държи парите си. Темата за влоговете на БСП-Варна в КТБ е лъжа и манипулация. Крайно време е синдиците да излязат и да опровергаят тази информация. Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на БСП Михаил Миков.
 
Трябва да се направи внимателен прочит. Как така се оказа, че БСП е изтипосана с 1 млн., който не съществува, а другите партии са с намалени суми. Не съм следовател и не знам кой стои зад тази манипулация. Синдиците бяха назначени от това правителство. Министърът на правосъдието да се намеси и да разпореди проверка. Не съм особен оптимист дали ще се разбере кой стои зад фалита на КТБ. Не смятам, че банката е била на съдебната власт.
 
Можехме да внесем вот на недоверие по почти всички политики на кабинета. Избрахме здравеопазването, защото от това зависи живота на милиони българи. В сферата се правят безобразия. Не внасяме този вот заради личността на Петър Москов. В здравеопазването на първо място са бизнеса и парите. Чак тогава идва грижата за здравето на хората. Демографската криза е жестока. Направихме много предложения за бюджета, които да подпомогнат обикновените хора. Всичко беше отхвърлено. България изечва, а правителството не предприема нищо.

По темата за МВР Миков заяви, че обществената несигурност показва в много висока степен несправяне с проблемите с престъпността. По думите му напрежението в МВР, породено от орязването на социалните придобивки, поставя системата в много тежко състояние. „Това също е част от провала на правителството. Когато социално-икономическата обстановка е тежка, когато доходите са ниски, когато безработицата расте, когато има усещане за несигурност, тогава и престъпността расте. Когато в системата на МВР има трусове, това дава повече кураж на престъпния контингент”, каза още председателят на БСП.

Номинацията на Ирина Бокова е много хубава новина. Имаме големи шансове. Досега никога жена не е била избирана за генерален секретар на ООН. Всички трябва да работим за достойното представяне на г-жа Бокова, завърши Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5757 |03.02.2016 Миков: Гласуваме „против” Кунева и съсипването на образованието . 6| 4706 |01.02.2016 Миков: Изборът на председател на БСП не е кастинг . 9| 5134 |24.01.2016 Миков: Вотът на недоверие ще е върху всичко антисоциално в здравеопазването . 1| 5069 |13.01.2016 Миков: Ще бъдем още по-упорити в отстояването на интересите на българските граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads