Реклама / Ads
0| 5942 |23.06.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Смисълът от писмото на Искров е, да не го бие Менда

.
Михаил Миков
Председателят на БСП Михаил Миков коментира писмото на гуверньора на БНБ Иван Искров, с което той подава оставка от 10 юли. Според Миков актът на Искров има символично значение. "И без този акт, процедурата трябваше да се започне. Единственият смисъл от това писмо е да не го бие г-жа Стоянова", смята той.
 

"Що се отнася до избора на нов управител на БНБ, БСП ще заяви своята позиция, когато я обсъди в рамките на парламентарната група. Ние не сме предложили управител, но считаме, че целият УС на БНБ трябва да бъде сменен", допълни Миков.

Миков отговори уклончиво на въпроса дали БСП ще подкрепи кандидата за гуверньор на БНБ, издигнат от АБВ. Председателят на БСП каза, че "няма да има пазарлъци", а политически разговори.
Той обяви, че в КС ще бъдат атакувани определени текстове на Закона за здравното осигуряване. Според левицата поправките нарушават солидарния принцип и равнопоставеността на гражданите, пише БГНЕС.

Според Миков вече има достатъчно основания за искането на вот на недоверие. Левицата обаче няма постигнато съгласие с други политически партии за подкрепа на подобно действие. Председателят на БСП каза още, че към момента 38 общински структури на партията са излъчили свои номинации за кметове. 28 от тях са мъже, а 9 – жени. Кандидатите обаче ще станат ясни, когато приключат партийните конференции.

Евродепутатът Илияна Йотова засегна темата за бежанската вълна. Тя подчерта, че България има тежък проблем и капацитетът на страната за приемане на бежанци е изчерпан. Йотова каза, че на дневен ред стои и въпросът как ще бъде изразходвана допълнителната помощ, отпусната за България. Тя алармира, че получава десетки писма от лекари и преводачи, които се оплакват, че Държавната агенция за бежанците не изплаща дължимите суми.

"Близо 2 млн. са бежанците в Турция и вероятно ще трябват нови преговори затова кой как пропуска бежанците през границата. При затягането на контрола на Средиземно море, мнозина ще потърсят пътя през Турция или неразработените пътища по Черно море. Въпросът не е никак за подценяване и не бива да се забравят рисковете пред държавата", каза още евродепутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4769 |15.06.2015 Миков: Ще настояваме младежката гаранция да стане политика и в България . 6| 5589 |04.06.2015 Миков: Преговаряме с АБВ за местния вот, но са претенциозни . 4| 5265 |29.05.2015 Миков: БСП подкрепя Станишев за втори мандат като президент на ПЕС . 4| 5054 |26.05.2015 Миков: За да има България е важно наследството на нашите учители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads