Реклама / Ads
17| 6525 |20.02.2016 ПОЛИТИКА

Миков за вота: Скандал като с ваксините в България не е имало

.
Михаил Миков
„Управляващите се опитаха да смачкат мотивите за искания вот на недоверие. Здравният министър в типичния му арогантен стил се опита да вулгаризира, провокира и иронизира. В същото време проблемите остават”, заяви в „Събуди се” Михаил Миков, председател на „БСП - Лява България”.
 
По думите му не се прави реформа, след като се създават условия за по-недостъпно здравеопазване. Според него такъв скандал, какъвто бе този с ваксините, не е имало в България досега.По дуите му е нямало такъв скандал и през последните двадесет и пет години, а и преди това.

"Има позитивен ефект от вота – беше отменено прилагането на наредбата за доплащането на лекарствата, която щеше да извади около 400 лекарства от списъка на тези, които се доплащат от Здравната каса. Всичко това са стъпки, чиято едничка цел, наречена реформа, е да разтоварят финансовата тежест на НЗОК и да натоварят допълнително гражданите с разходи за здравеопазването”, заяви Миков.

"Политиката на ГЕРБ и на приятелите им от Реформаторския блок обърка тотално здравеопазването. То стана скъпо платена стока, а не право”, допълни той.

 
Михаил Миков коментира и спирането на редица обществени поръчки през последните дни. „На първо място става въпрос за беззаконие. Ако е имало основания тези поръчки да бъдат отменени, те трябва да бъдат казани. Виновните за тях поне трябва да бъдат посочени, да не говорим за наказания. На трето място това създава висока нестабилност и разбирания, че в България премиерът дава и спира обществени поръчки”, коментира Миков.

Не търсете излишни интриги. Това заяви председателят на ПГ на "БСП лява България" в отговор на въпроса защо депутати от групата са подкрепили Цветан Цветанов за председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Обсъждали сме въпроса, нямаме решение на групата, каза Миков и потвърди, че народните представители от левицата са гласували по съвест.

Обикновено парламентарните правила повеляват, че се подкрепят кандидатурите така, както са предложени от съответните групи и в това няма нищо изненадващо, каза председателят на БСП. Ако проследите парламентарната история, 25 години винаги е така - групата, която предлага, тя определя кой от нейната група ще бъде председател на съответната комисия, посочи той. Гласуване има винаги, но знаете, че 25 години това се случва така с малки изключения, уточни Миков и припомни, че в предишния мандат на ГЕРБ така е била отхвърлена кандидатура на БСП и тогава от левицата протестирали срещу това.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5086 |18.02.2016 Миков: Поклон пред Апостола! Той изгуби себе си, за да спечели за народа! . 11| 4803 |16.02.2016 Миков: Отделянето от ЕК на България от Румъния - оценка за борбата с корупцията . 9| 5450 |11.02.2016 Миков: Синдиците на КТБ са манипулирали влогове . 0| 5759 |03.02.2016 Миков: Гласуваме „против” Кунева и съсипването на образованието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads