Реклама / Ads
22| 6047 |16.03.2015 ПОЛИТИКА

Министър Бъчварова: Няма да се откажа от реформите на Вучков

.
Румяна Бъчварова
Министърът на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова често си цитира поговорката "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората!" Тя отрече, че парламентарната група я нарича подигравателно "Царицата на Бойко". По-скоро това било свързано с царицата от шахмата, посочи тя в "Още от деня" по БНТ.
 
Система, която работи за две години с 6 министри, не може да се нарече спокойна, коментира обстановката в МВР министърката.

Системата трябва да е консервативна от една страна, защото пази държавността. Но трябва да бъде адекатна на обстоятелставта, да се модернизира, преструктурира. Надявам се, че като работя с екипа на предишния министър, ще неутрализирам евентуален трус и ще продължат започнатите реформи и проекти. Уважавам предишния министър Вучков и реформите, които започна. Нямам основание да се откажа от тях. Имам впечатления от тях, ще разчитам, коментира Бъчварова работата в МВР.

Тя определи оставката на Вучков като изпитание за политическата зрялост на кабинета. "Има много възможности за предаване на граждански образ на МВР. Гражданите трябва да разберат, че служителите на МВР са на тяхна страна", категорична бе Бъчварова.

Аз го приемам, защото е изключително важно да няма сътресения в работата, каза тя, коментирайки избора на Георги Костов за Главен секретар на МВР.

Не гледам на Шенген като битка. Това е един процес. Не би трябвало да се акцентира върху политическите аргументи, а като правила за приемане, коментира тя темета "Шенген", посочи още Бъчварова.

Посещението в САЩ бе планирано за министър Вучков. Не може да се отложи, надявам се пълноценно да участвам в тези срещи, информира тя.

Накрая тв водещият Димитър Цонев попита гостенката си: „Харесвате ли Веско Маринов като певец?”, „Не”, отговори без да се замисли Румяна Бъчварова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5158 |15.03.2015 Борисов: Няма едно здраво нещо в държавата, на което да стъпим . 38| 5163 |07.03.2015 Миков: Няма да има вот на недовере заради Бъчварова . 39| 5824 |06.03.2015 Острието Мая поиска оставката на Калфин като "министър на задлъжняването" . 32| 5077 |25.02.2015 Плевнелиев корав, няма да наложи вето на дълга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads