Реклама / Ads
34| 6530 |02.02.2015 ПОЛИТИКА

Министър Митов: Казусът с мобилизационния преглед е истерия, лъжа за война

.
Даниел Митов
Преглед на резервите на нашите войски се прави постоянно, това не е прецедент. Този казус се истеризира в политическите ни среди, за да се превърне в огромна лъжа - че българската армия се подготвя за война. Това каза в "Лице в лице" по bTV външният ни министър Даниел Митов.
 
Няма опасност от война, нито искаме война. Има войни, но това  не е свързано с мобилизационния преглед армията. Такива неща се правят перманентно, допълни той.

По думите му истерията и тези безобразия, че ще се разполагат оръжия, включително на Шабла, трябва да се спре.

Поради напрежението на източния фланг на НАТО се взе решение в Уелс алиансът да има повече присъствие за оперативна съвместимост между държавите, посочи Митов. В щабовете 50 на сто ще са българи, останалите ще са от други страни-членки на НАТО.

Говоря като министър и боравя с факти, не говоря като анализатор, посочи още външният министър и допълни, че зднаем много добре какви са ни заплахите и откъде идват те. Знаем, че има райони на нестабилност близо до нашите граници и е необходимо НАТО да предприеме някакви действия, каза Митов.

Откакто падна Берлинската стена НАТО и ЕС създадоха безброй рамки за разговори с Русия, те са разчитали на диалог. Те текоха дълго време, повече от 20 години. За да бъде прекъснато сега, не НАТО е виновно. НАТО е отбранителн съюз, не се кани да напада Русия.НАТО предприема мерки да осигури сигурността на собствените си членове.Това бе коментарът на министър Митов за разполагане на натовски структури и центрове в Българи и други държави членки на алианса в близост до Русия.

Разговорите ни с Русия продължават.Отношенията ни не са студени. Винаги се демонстрира разбирателство.Българската позиция е националната позиция спрямо Русия. Ние защитаваме определени международни норми. Молим Русия да се придържа към Минските договорености, да спрат да умират хора.Ние ще продължаваме да настояваме за това. Санкциите са единственият начин да се влияе на Русия.България не може еднолично да спира санкциите, заяви Даниел Митов.

България ще дава гаранции за немския бизнес у нас, каза още той.

За нас най-важна е стабилността, казват ни партньорите. Сега трябва да се прилага, посочи Митов. Той подкрепи колегата си Христо Иванов за  реализиране на съдебната реформа.


 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 9734 |25.01.2015 Миков: Министър Калфин прокарва дясна социална политика . 36| 6627 |23.01.2015 Митов: Нито сме руски троянски кон, нито американски булдог . 19| 5697 |23.11.2014 Военният министър категоричен: Исмаилов остава на поста . 1| 5180 |17.11.2014 Министър Вучков: МВР няма да се използва за политически реваншизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads