Реклама / Ads
16| 6117 |27.08.2014 ПОЛИТИКА

Ив. Московски за Фрог: С Миков и Нинова очаквам цивилизован изборен дебат

.
Ивайло Московски
Очаквам да водим изборните спорове на базата на политики и стратегии, а не с личностни нападки. Горе долу и Нинова и Миков са разумни хора и смятам, че всичко ще е нормално. Така бившият министър на транспорта в правителството на Бойко Борисов Ивайло Московски отговори на въпрос за предизборната борба, която му предстои с лидера на БСП Михаил Миков и червеното острие Корнелия Нинова във Видин и София-област.
 
Често съм се изправял срещу тях през последната година по време на парламентарните дебати, така че няма никаква драма.Надявам се на позитивно отношение от тяхна страна.Разчитам всеки да изложи гледните си точки по най-важните въпроси за хората, да не се лъжат те и да не се прекалява с популизма.Надявам се, дебатът ни да е цивилизован, допълни той.

Той обясни и избора на ГЕРБ да води листите във Видин-5 МИР и София-област- 26 МИР. Доколкото знам, за решението да бъда водач във Видин са допринесли успехите на целия екип , който работи по оперативна програма "Транспорт". Общо взето по наше време успяхме да ускорим и довършим съоръжението Дунав-мост II Видин- Калафат. Може би с тава хората правят асоциация с моята работа. Освен това там има и пристанище, което модернизирахме с нови кранове, извършихме концесиониране и привличане на частни капитали.Това явно е направило впечатление на хората там, обясни Московски. Колкото до решението да водя листата в София номинацията е от голяма част от структурите на партията, за което им благодаря. Ръководството се е съобразило с желанията на хората, каза още той.

Честно казано не участвах активно в номинациите на партията за кандидат-депутати, но се отнасям позитивно към избора на ген. Тонев и на Методи Андреев, особено на генерала. Целият сектор здравеопазване има добро мнение за него. Уважаван е като капацитет . Нашата политика по време на управлението в този ресор не бе от най-успешните, така че се надявам ген. Тонев да допринесе за подобряването му. Методи Андреев не мога да го коментирам, защото не го познавам достатъчно добре. Запомнил съм го силните си изказвания на времето по темата за досиетата, коментира кандидат-депутатът.

На въпрос дали ще е депутат или министър при евентуално ново управление на ГЕРБ Московски беше лаконичен: "Много е рано да се говори. Нека да минат изборите, всеки да си свърши както трябва работата и ще видим". Според него трябва да се спре с конфронтацията и личните обиди между опонентите и да има обединение около най-важните приоритети за държавата."Като първа стъпка това е достатъчно условие хората да повярват на политиците, оттам нататък нещата ще започнат да се нареждат", смята той.

Утре очаквайте мнението на бившият транспортен министър за фалита на БДЖ и слуховете около източването на средства в НКЖИ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5726 |23.08.2014 Борисов срещу Миков в София и срещу Бареков в Пловдив ? . 10| 5952 |20.08.2014 Михаил Миков: Обединението на левицата е част от обединението на България . 55| 8360 |08.08.2014 Миков отсвири Гуцанов, Янков и Костадинов; Дъбов - вечен . 66| 9554 |06.08.2014 А. Славчев за Фрог: Гледаме към "Патриотичен фронт"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads