Реклама / Ads
86| 9806 |12.06.2011 ПОЛИТИКА

Мултигруп наднича зад двойствения образ на Кунева

.
Меглена Кунева
В кандидатурата на Меглена Кунева за президент на България прозират много двойствени моменти, които пречат да се изясни какъв тип кандидатура е тя. Това заяви Люба Кулезич в авторското си предаване по ТВ 7.
 

Заедно с журналистите Соня Колтуклиева и Григор Лилов тя се опита да повдигне завесата и да разкрие истинския образ на Кунева. Разплитането тръгна от скандална снимка, публикувана наскоро в седмичник, на която бившият еврокомисар е снимана на прием до Илия Павлов и баща му. По-късно се родиха съмнения дали това е Меглена Кунева или друга жена, която прилича на нея.

Според антрополога проф. Йордан Йорданов образите на двете жени не съвпадат и това категорично не е Кунева

Тя можеше, но не успя да стигне до Илия Павлов, заяви Соня Колтуклиева и разказа интересна история от началото на прехода. Съпругът на Меглена Кунева – финансистът Андрей Пръмов, предложил на Илия Павлов да му създаде мощна финансова къща. Босът се съгласил, а идеята много му допаднала. От Мулти обаче предупредили Пръмов, че основният пакет от акциите ще бъде тяхен и те ще бъдат водещи. Тогава финансистът се отказал и така се разминал с Илия Павлов.

Според Лилов обаче Кунева и съпругът й Пръмов са участвали в големите финансови игри на Мултигруп. Андрей Пръмов е бил съдружник в “Хърсев и Ко”, а това е била основната финансова структура на Мултигруп и борческата групировка ВИС.

Там се въртели големи пари и далавери. Бащата на Пръмов пък бил шеф на ЦКС, от която се родила една банка, свързана с мутрите, допълни още Григор Лилов.

Той е категоричен, че и в настоящия инициативен комитет на Кунева прозират имена на хора, близки до Мултигруп, като Ирен Комитова.

И Лилов, и Колтуклиева коментираха с интерес изнесената първо във в.Торнадо информация, че Меглена Кунева е член на борда на директорите на френската банка “Париба”, а изборът й е станал малко след затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5754 |12.06.2011 В БСП искали главата на Първанов . 45| 5335 |10.06.2011 Сините гневни на ГЕРБ, не искали подкрепата им . 40| 6369 |10.06.2011 Борисов: Пишат компромати така, че да се отвратиш от тях . 66| 5646 |10.06.2011 Ив. Костов: Цветанов повтаря лъжите на ДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads