Реклама / Ads
14| 7398 |23.03.2011 ПОЛИТИКА

Музика за бръснач и семпли българи

.
Свири, хармонико, свири...
Финансовият министър Симеон Дянков отиде на крака да се срещне с Алексей Петров. Това стана, след като премиерът Бойко Борисов категорично заяви, че такава среща няма да има.
 
Дянков обаче очевидно е схванал, че Бойковите закани са всъщност шегички за пред медиите.

Защо така?

Поредната мечта на Алексей Петров се сбъдна - вече е легитимиран политически субект. Оказа се, че престоят в ареста не е наказание, а важен биографичен елемент. Петров е първият активен борец срещу нещо. Такъв не можа да стане дори Андрей Луканов. Питате се какво всъщност е срещата между двамата финансови колоси на държавата? Много просто – сюжет от задкулисните приумици на руските и американските служби. Бойко Борисов вече не е главен персонаж в този сценарий. Вероятно не е оправдал доверието на американците, защото не може да вкара в затвора Трактора, когото Чичо Сам подозира в тежки мафиотски действия. Дядо Иван обаче стои зад Трактора, който би разрешил без бавене руските проекти в България, което Борисов, уви, не прави. Вместо да се карат, руснаците и американците си подават ръка за поредната бурлеска на българската политическа сцена.

Дянков е „мюрето”, използвано от Москва и Вашингтон, за да бъде ударен Борисов. Пораженията ще се отразят фатално и на вътрешния министър Цветан Цветанов, както е по сценарий. Всичките му акции и твърдения отидоха „на кино” в мига, в който преданният до безпаметство на Трактора Теодор Дечев (той си знае защо), в момента председател на Съюза за стопанска инициатива, въведе Дянков в леговището, пардон, офиса на доц. Петров.

След тази среща нищо в правителството и държавата няма да е същото. В. „Галерия” ще обяви победата. От своя страна правителството ще обяви органът на „Октопода” за официоз. Бойко ще отиде в ловното стопанство „Паламара” да ближе раните си. Дянков ще хване самолета за САЩ. Цветанов ще се скрие във вилата си, която се превърна в динена кора за кариерата му. Яне Янев ще промени Конституцията, след което ще сключи брак по сметка. Сегашният президент ще се смее като Мефистофел в резиденция „Бояна”, пускайки си през половин час видео и аудио записи от срещата Дянков – Трактора.
Ще се смее и доц. Петров, хапвайки от плодовете на дългогодишната си звукозаписна дейност. Всъщност Алексей Петров ще е новият вицепремиер и финансов министър. Поне до есента, когато българите ще го посочат за държавен глава. Ако пък се наложат предсрочни избори – може и премиер да стане.
Прокурори, съдии и адвокати също ще се забавляват от сърце – те знаят защо. Ние също знаем, но не ни е до смях.

Такъв е животът в България. Честито и лека ни пръст...

P.S. Последният виц.
Дянков и Петров-Трактора се разхождали в Борисовата градина. На една пейка видяли Цветанов, който свирел на хармоника и се усмихвал. Заслушали се, развълнувани. По едно време се спогледали, извадили бръснач и го подали на вътрешния министър:
- Посвири ни още, - помолили те.
Цветанов ги послушал и засвирил на новия „инструмент”, а усмивката му ставала все по-широка и по-широка...


Иван Иванич
Името е измислено, но в измислена държава това е задължително
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5964 |09.03.2011 България: повишаване на политическата сеизмичност . 40| 9344 |05.03.2011 Ж. Ганчев: Ахмед Доган е злата участ на България! . 112| 6653 |03.03.2011 Б. Борисов: България е абсолютно независима от Русия . 27| 8855 |02.03.2011 Руски експерт раздели Македония между България и Косово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads