Реклама / Ads
7| 8037 |17.04.2018 ПОЛИТИКА

В Националния съвет на СДС се сбраха да се тричат

.
Двете неофициални крила в СДС - едното, подкрепящо сегашният им лидер Божидар Лукарски, и другото, което иска неговата оставка, негласно предвождано от председателя на структурата на разлюспената партия в Красно село Пламен Антов, се събраха на редовно заседание на Националния съвет на партията. Сбирката, чиято цел бе двете звена малко нещо да се потричат, се състоя в Културния дом на столичния район в Красно село.
 
Сред противниците на Лукарски се сочат и бившият земеделски министър за кратко  Румен Христов, както и кметът на Карлово Емил Кабаиванов, който е и бивш председател на СДС. От близо седмица анонимен "Преговорен екип" изпраща сигнали в редакции, без имена и подписи, нито пък телефони за връзка. Неизвестните "храбреци" се жалват, че "мутри, близки до Лукарски охранителни фирми", не ги допускали до заседанието.

Проверка на "Фрог нюз" обаче показа, че залата в Красно село е пълна с отломки от някогашното СДС и двата враждуващи отбора са там. Опонентите на лидера също си били наели свои хора и така двете сини агитки имат възможност за мощно взаимно охулване, бутане и обиждане.

Според бивши активисти на разлюспеното СДС превратаджиите, които искат главата на Божидар Лукарски, трябва да съберат 2/3 от гласовете на сините, което хич няма да е лесно, предвид факта, че лидерът е взел доста мерки да не допусне преврат. "Чисто мародерство е това, което се случва в сините редици", коментира с болка бивш активист на съюза.

По-рано днес бившият лидер на ДСБ Радан Кънев обвини Лукарски, че превръща СДС във "Фашистка организация" по повод идеите му да се коалира с НФСБ. Сегашният СДС не е в състава на наскоро формираната от ДСБ и "Да, България" - "Демократична България". Въпреки, че разборът на резултатите от последните избори, в които някои десни се явиха заедно, показва, че по места най-много гласове печели СДС. И това, разбира се, е обяснимо.

С две думи - роенето и противопоставянето вдясно продължава с пълна сила и надеждите на малкото останали десни симпатизанти за единение, бяха бързо попарени.

Аделина Делийска
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8514 |08.02.2018 Общински съветник: Гръмките задачи за председателството една по една отпадат . 2| 4963 |09.12.2017 Започна срещата на Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния . 9| 8810 |05.10.2017 ”Кумгейт” на ГЕРБ и в Силистра-плашат със смърт общински съветник . 3| 9666 |19.09.2017 Румен Радев от Ню Йорк: Премиерът е подведен от съветниците си за избора на изтребител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads