Реклама / Ads
1| 19214 |02.09.2016 ПОЛИТИКА

Недялко и Делян пак младоженци. Властта: „Горчиво!”

.
Добрите новини не спират да радват отрудения, но щастлив български народ. След рекордните добиви на пшеница и отстояването на призовото 28-о място в класацията на Европейските страни вече девета година, дойде ред и на новината за истински звездна сватба.
 
Не за първи път и с много любов отново се взеха Делян Пеевски, депутат и Недялко Недялков, собственик на Пик. Радостното събитие сложи край на мрачен, но кратък период в техните отношения. Сърцата на двамата влюбени отново туптят в единен ритъм. Рамо до рамо, крило до крило – както винаги е било...

 

Но да оставим лиричните отклонения на поетите – край Недялко такива се намират. Делян и Недялко пак са семейство. Народът го е казал: Щом се обичат младите, да се вземат. Така и стана. Какво като бракът им е по сметка – живеем в модерни времена и сиренето продължава да е с пари. Намерили си и добър сватовник – баш baş. Отсъдил той какъв да е чеиза на булката и колко да е откупът на младоженеца.

За кеф на сватовниците булката отново се оказала девствена – да живее политико-медийната хименопластика – а в първата брачна нощ от младоженческия апартамент на х-л „Берлин” в Бояна се чували възторжени хлипания: О, мили, ти си ми първия!... От НСО, което отговаря за спокойствието на влюбените, мълчат как е реагирал младоженецът. Гостите, все мастити бизнесмени и политици, скандирали до първи петли „Горчиво” и се наливали с „Дом Периньон” и замезвали кебапчета. На сутринта чаршафа от спалнята Torianni capitonne приличал на японското знаме след битките за о. Окинава и при Ханхил гол... (Да прощава империята на изгряващото слънце.)

 

Два-три месеца продължи „бунтарския” период на Недялко и Пик. Толкова изтрая развода с Пеевски. През това врем Пеевски бе наричан с най-груби и обидни изрази. Бе обвинен в най-тежки грехове и престъпления, че и доказателства се публикуваха. То не бе смелост, то не бе гняв и призиви за арест и затвор.

Ех, Недялко... Що ти трябваше да хабиш толкоз барут, като знаеш колко ти е мокра барутницата...

 

За да е новото венчание устойчиво и дълготрайно, то било скрепено с някои условия. Пик ще дава всичко от себе си, за да придаде величие на поизмачкания образ на младоженеца. В името на любовта и прогреса от Пик и блога на Недялко изчезват „лошите” публикации срещу Пеевски. Периода revolutionary вече не е дори история. Няма го. Не го е имало дори.

 

Стореното е осребрено, разбира се, чрез подобаващи финансови договори със съответни компании и банки (Знае се кои.) Възкресен е и проектът за мечтаната Пик ТВ. Честито на печелившите!

 

Какво да пожелаем на младоженците... Че ще изконсумират брака, това е ясно. Че ще се скарат за пари след време – и това е ясно. Сетихме се... Пожелаваме им да не ходят на сватбено пътешествие в Турция. Те знаят защо. По-добре да се разходят до Лихтенщайн – хем кеф, хем ще нагледат някои банкови сметки. И най-важното: да внимават със свинските опашки, че във Варна стана голям сакатлък...  

 

Дотук с иронията. Защото въобще не е забавно.

 

Такъв е българският бизнес, олицетворяван от кръга #Кой и Делян Пеевски (авторски колектив: Доган, Първанов, ГЕРБ, БСП, ДПС и пр.).

Такива са и българските медии, в сянката на въпросния бизнес.

Въпросът е, защо властта съзерцава и подкрепя съмнителните връзки с бойкото „Горчиво!”... Тези връзки са разрушителни - включително за властта. Водопадът от шербет, изливан върху Бойко Борисов от Пик и другите пеевски медии само засилва убеждението за обреченост.

 

Генчо Генчев

Пенчо Пенчев

 

П.П. Досещаме се  какво ще последва срещу Фрог нюз и издателите. Понасяме обиди, репресии – да, репресии от държавни институции – от години. Отвратително е, но сме свикнали. Недялко и Пеевски не са. Те са свикнали винаги да печелят, защото знаят как се „прави бизнес” в България. Знаят и как да печелят любовта на властта. Наистина знаят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5222 |16.02.2016 Хр. Иванов: Заслугата е на Цацаров за разделяне на България и Румъния от ЕК . 11| 4803 |16.02.2016 Миков: Отделянето от ЕК на България от Румъния - оценка за борбата с корупцията . 1| 5024 |09.12.2015 Лидерът на БСП: Против сме разделянето на две колегии на ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads