Реклама / Ads
6| 5705 |25.01.2009 ПОЛИТИКА

Необходим брой дни за избори

.
Да предлагаш гласуването за всички избори да е в един и същи ден е проява на недалновидност и дълбоко непознаване на политическия процес и на електоралните нагласи. Напротив, българинът е краен и недоверчив индивидуалист.
 

 

Иван Стамболов

 

Лъган и прецакван през вековете, към него трябва да се подхожда съответно и по-индивидуалистично. Затова не да събираме всички избори в един ден, а да разсрочваме всеки един отделен избор в различни дни е необходимо на нацията!

Например парламентарните избори. Те трябва да започнат на една дата, на която ще гласуват само циганите. На тях дълга подготовка и скъпа предизборна кампания не им е нужна. Малко кюфтета, малко тумба-лумба, после да им обещаеш, че от НЕК ще изградят нови далекопроводи с безплатни жици, по които не тече ток да те удря като ги крадеш, да дадеш на бароните по някой лев и обещанието, че при евентуална следваща операция „Респект” на полицията те няма да бъдат респектирани – това е, какво повече...

На друга дата ще гласуват симпатизантите на ДПС. Тази дата трябва да е подбрана така, че да е удобна за автобусните фирми и в Турция да не е работен ден. Разбира се, за ДПС гласуват не само турци от Турция. За тях гласуват и турци от България. За тях ще са необходими няколко дни предизборна кампания, но не много – колкото местните активисти да имат време да ги наобиколят и да ги заплашат с уволнение от работа и нов възродителен процес. Някой може да каже, че в ДПС има и много българи, които ще гласуват за ДПС, но според мен би изпаднал в заблуда. Българите в ДПС няма да гласуват за ДПС. Те, чиито най-ярки представители са фигури като Христо Бисеров, Йордан Цонев, трънския професор Людмил Георгиев и зооинженерът Валери Митков Цветанов, понастоящем министър на земеделието и каквото е там – продоволствие, храни, напитки – и аз не знам вече, тези българи в ДПС няма да гласуват даже и за ДПС, защото не виждат далавера от това лично да отидат до урните. Да ходят другите! Да ходят тютюнопроизводителите, като са абдали и будали! В края на краищата, българите в ДПС са се продали, не са се подарили, я!

На съвсем различна дата ще гласуват привържениците на социалистите. Това трябва да е някоя много специална дата, за да бъде в еднаква степен припозната и от червените бабички, и от младата бузлуджанска смяна. Първите – оръфани, премръзнали, недохранени и зле лекувани с евтини фармацевтични препарати; вторите – интелигентни или поне дотолкова, че да осъзнаят, че нямат охолно бъдеще в условията на свободна конкуренция и че за тях е жизнено важно да преминат през нещо като комсомол. Толкова жизнено важно, колкото и да имат охолно бъдеще, което им се полага заради верността към Партията.

В деня, когато ще гласува червеният електорат, изборите ще преминат някак по-тържествено. Председателите на общински избирателни комисии ще се явят на вечерна проверка в Централната избирателна комисия и ще докладват един след друг:

- Изборите в община Хикс са проведени. С правилната бюлетина гласуваха всички, с изключение на геройски загиналите деца-антифашисти от Ястребино.

- Нищо, ще ги броим и тях – тържествено ще отговори председателят на ЦИК.

Разбира се, най-много изборни дати ще са необходими за гласуването на привържениците на демокрацията и дясното по принцип. Те ще трябва да бъдат издирвани по плажове и спа-центрове, по клубове, перформанси и хепънинги. Мнозина от тях ще бъдат открити из френските винарни, италианските тратории, чешките бирарии и холандските пушални, където те ще са отишли да дирят изворите на европейските ценности и общата ни цивилизация. Но дори и когато ги намерят и им тръснат урната отпред, те пак ням да са сигурни дали да гласуват или не, за кого да гласуват и защо, или дали, ако гласуват, няма да отключат процеси, които после да ги накарат да съжаляват, че са гласували.

Така, по най-груби изчисления, само за парламентарните избори ще са необходими поне десетина различни дати. Да сложим толкова и за европарламента. А те искат всичко в един ден! Безумци… (Мегафон)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5868 |07.11.2007 Представителната демокрация изгуби местните избори в България . 2| 5888 |28.10.2007 Кметски избори 2007. Първата у нас политическа онлайн битка . 1| 5542 |31.08.2007 Ще има ли кметове-дезертьори и на тези избори?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads