Реклама / Ads
10| 8783 |07.09.2019 ПОЛИТИКА

Димитър Делчев: Има сериозен натиск към ДБГ да не подкрепяме промяната в София

.
Структурите на ДБГ в София с голямо мнозинство взеха решение, че трябва да се търси истинска промяна в управлението на столицата и тя може да дойде от граждански кандидат. Решението да подкрепим Мая Манолова за кмет на София е именно в тази посока и заставам зад него.
 

Това заяви председателят на ДБГ Димитър Делчев. С Мая Манолова отдавна имаме общи каузи, тя единствена ни подкрепи в битката за машинното и електронното гласуване, в приемането на закон за фалита на физически лица. А, за да я подкрепим, ние поставихме условията, че управлението на столицата трябва да работи за въвеждане на модерни ИТ системи за облекчаване на тежкия трафик, да се спре корупцията и да започнат спешни действия София да стане един по-чист град, в който се диша свободно, каза Делчев.

 

Има сериозен натиск чрез хора от централното ни ръководство и структури в страната към мен и партията, за да не подкрепяме Манолова. Причината за това е, че в нея ГЕРБ виждат реална заплаха за властта си в столицата, коментира той.

 

Делчев е категоричен, че София има нужда от промяна и именно за това ще работят и общинските съветници на ДБГ, които ще се явят в обща листа с други десни партии в София. В последните години София се управлява неефективно, управлява се ляво. Дългът на столицата е 60% от бюджета, което я прави един от най-задлъжнелите градове в Европа. Корупцията е огромна, ремонтите лоши. Фандъкова няма как да ни убеди, че след 12 години управление на ГЕРБ в София изведнъж ще има промяна. Манолова заяви, че желае промяна, а като омбудман тя показа, че може да накара една институция да започне много активно да работи за хората, добави Делчев.

Ние не влизаме в коалиция с БСП, а подкрепяме граждански кандидат, издигнат от хората, каза още Делчев. Ще се обединим единствено с дясно-центристки партии в изборите за общински съветници и районни кметове в София.

 

Председателят на ДБГ коментира, че кампанията вече е започнала, а компроматите ще стават все повече и по-тежки. Надявам се, че хората вече знаят, че онези, които водят мръсна кампания, управляват мръсно, допълни той пред Телевизия Европа.

 

Делчев заяви, че структурите на ДБГ в страната имат свобода да изберат сами начина си на явяване, като на места ще има коалиции с десни и центристки партии, на други с патриотични. Кметовете Йордан Йорданов в Добрич и Георг Спартански в Плевен трябва отново да получат доверието на хората, защото развиват много добре общините си. На останалите места ще участваме в смяната на феодалния модел на управление, който в редица общини се налага от ГЕРБ, а в други от БСП.

 

По повод началото на политическия сезон Делчев изрази притеснение, че се започва с отдалечаване на България от Европейския съюз. Само преди дни Борисов обяви, че Шенген вече не ни е приоритет, а обещанията му за влизане в чакалнята на Еврозоната още през юли се оказаха "писмо в бутилка".

 

Не се случи и реформата в прокуратурата, която обещаха, дори не се говори за това вече, добави той. Делчев посочи, че заради кандидатурата на Гешев за главен прокурор очаква недоволството на хората да се покаже с масови протести по улиците.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 10040 |02.09.2019 Анализаторът Димитър Ганев: В София ще има балотаж, ще го решат Демократична България и Спаси София . 3| 6706 |04.11.2018 Димитър Делчев: Задачата ни е да променим модела на Борисов . 6| 7621 |27.02.2018 Димитър Делчев: Ако утре Гинка реши да дръпне шалтера на правителството, тя ще го направи . 3| 6356 |11.10.2017 Димитър Ганев: Войната между президента и премиера няма да се задълбочи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads