Реклама / Ads
125| 14810 |29.01.2013 ПОЛИТИКА

Някой клати страната предизборно

.
Тихомир Безлов
Това не е банално криминално престъпление. Има някакво подобие с това, което се случи срещу Ахмед Доган. Умишлено се търси публичност, смята Т. Безлов.
 

Показността на стрелбата срещу Златомир Иванов–Баретата е опит да се създаде напрежение и несигурност в обществото, заявява за „Фокус” Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията. Изборът на такова публичното място–Съдебната палата и времето, в което се случва - министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заедно с още четирима министри и главния прокурор Сотир Цацаров са в Брюксел, показват като че ли, че няма случайност. Има много сериозна подготовка, има и запален етаж.

Според мен това не е банално криминално престъпление. Лично са себе си имам конспиративна теория. Има някакво подобие с това, което се случи срещу Ахмед Доган. Умишлено се търси такава публичност, казва Безлов. Това е опит да се създаде напрежение в обществото, да се създаде една класическа несигурност. През 2011 година е имало такива усилия и често например бомбените взривове на публични места са съвпадали с международни посещения. Целите за създаване на подобна несигурност в обществото са политически заради изборите. Положението на Златомир Иванов е тежко – четири куршума. Според Безлов ако е имало снайперист, то той е нямал проблем да го застреля, но не го е направил. ъщевременно раните са тежки.

Все още малко знаем за това, и това защо е Златомир Иванов е избрал официалния вход на Съдебната палата. Много по-кинематографично изглежда от служебния вход, добавя още Безлов. От високо професионални организации, какъвто е случаят със стрелбата на снайпер, много трудно нашите служби могат да опазят политиците, магистрати и криминални престъпници. Опазванията от такива престъпленията са възможни само при големите служби на САЩ, Русия, Китай, Великобритания. При добра организация, уви, страни като България нямат капацитет за противодействие, но при по-елементарните инциденти не би трябвало да има проблеми, казва Безлов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 7320 |17.06.2011 Плугчиева: Властта се държи арогантно, а 200 хил. българи бягат от страната . 12| 6265 |14.05.2011 Д. Иванов: Националният съюз за нова България ще възроди страната . 59| 7333 |18.01.2011 Дж. Уорлик: Има хора над закона в страната . 29| 8161 |29.12.2010 Ниската ефективност на управление клати кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads