Реклама / Ads
4| 7623 |17.11.2017 ПОЛИТИКА

„Ние, гражданите“ до президента Радев: Подкрепете ни и Вие, не само US-сенатори

.
Настояваме президентът Румен Радев да потърси политическа отговорност от виновните за фалита на КТБ партии и политици! Надяваме се за правата ни и справедливост за нас в България да не воюват само американските сенатори Бил Нилсън, Дарън Сото, Марко Рубио, Джон Корнин…
 
На 16.11.2017 г. „Ние, Гражданите“ подаде до президента Румен Радев писмо с вх.№48-00-17/16.11.2017 г., с което изразява крайното недоволство на членовете ни от бланковите отговори, получени като отговор на трите ни обръщения към него от началото на 2017 г.

Напомнихме за неизпълнените от 2014 до 2017 г. предизборни обещания на политици и партии за прозрачност, разкриване на цялата истина и виновните за фалита на КТБ, за възмездие и адекватно наказание на виновните. Както и убедеността си, че никой не възнамерява да ги изпълни, първо, не само защото при едно обективно разследване ще бъдат инкриминирани мастити политици, магистрати, банкери и бизнесмени.  И не само защото фундаментът, върху който се гради прокурорското обвинение в мегаделото за фалита на КТБ АД – „експертизата” на „Baker Tilly”, също както и фалшивата „експертиза” на „AlixPartners LLP”, ползват като база поръчаните по специално спуснато от БНБ задание консултантски доклади на „Делойт България” ЕООД, „Ърнст енд Янг” ЕООД и „АФА” ЕООД от 2014 г., а защото те не могат да заменят законово изисквания за обявяванене на несъстоятелност одит, нито да претендират за независима и обективна експертиза, която да се ползва за счетоводни цели и за решаването на съдебни спорове.

Именно поради това на нито един от над 45 сигнала за закононарушения на квестори, синдици, управител и подуправители на БНБ, управляващи Фонда за гарантиране на влоговете в банки, подадени от организацията до Главна прокуратура  между 2014 и  2017 г. за присвоявания и ограбване на активи на КТБ, които би следвало да влязат в масата на несъстоятелността на банката, не е даден ход. И поради това приемането на поправки към Закона за банковата несъстоятелвост срещу „вторичното ограбване” на вложителите на банка КТБ звучи като подигравка, след като държавата не пожела повече от три и половина години да използва за тази цел целия инструментариум на законите и отговорните за приложението им институции.

 

            „Ние,Гражданите” считаме, че президентът е или следва да представлява фигурата, институцията, която обединява, която работи за единението на нацията. Което той все още може да направи.

Поради тази причина членовете ни не молят президента Р.Радев да се намесва в работата на българската или която и да е било чужда съдебна система. В този дух са всички отговори, които досега са получени от него. Такива са и отговорите на националния омбудсман и на други официални институции, към които сме се обръщали.

Просто искаме справедливост, правосъдие и възмездие за виновните, които президентът като наш избраник може също да поиска от наше име.

 

Напомняме, че казусът КТБ за нас не е невинна игра. Става въпрос за съдбата и мечтите на хиляди българи. Които все още са в България. И на тези българи – наши членове, които са в други страни.

Това е целта на над тригодишната война, която водим с държавните институции, подкупната изпълнителна и съдебна власт, прокуратурата и зависимите медии.

За тях априори казусът е  „пирамидата КТБ” и материалните облаги от него. Облаги във вид на присвоени активи за тях. За информация на неинформираните само вследствие на държавния рейд срещу „Авионамс” нашите членове бяха ощетени с над 80 млн.лв., които не влязоха в масата на несъстоятелността на КТБ. 60 милиона е директната загуба от стойността на инвестицията на КТБ в „Авионамс”, а от около 29-те млн.лв., платени от ДКК с кредит от ББР, само 1,8 млн.лв. са постъпили в масата на несъстоятелността на КТБ, като останалите над 27 млн.лв. са потънали в джобовете на придворни адвокати и частни съдебни изпълнители на Д.Пеевски, Б.Борисов и Владислав Горанов като наблюдаващ и регулиращ дейността на Фонда за гарантиране на влоговете в банки.

За нас – вече не става въпрос за пари. Или не само за нашите пари, ограбени от жалка пародия на отговорни политици и магистрати. Става въпрос за изконни права – на справедливост, достъп до правосъдие, прозрачност, защита на права и собственост – точно както пише в Българската Конституция, над която лицемерно са се клели.

Зад тях са всички държавни институции и държавната принуда, преминаваща през слугинажа на „независимите” прокуратура и Национална атенция по приходите.

Зад нас – все повече българи. И затова организацията ни стана емблематична с отказите за срещи, изслушване, разбиране., достъп до национални, включително и обществени, медии. Включително и от страна на президента Радев.  

 

Продължаваме да настояваме за отговор на въпросите КОЙ нападна банка КТБ, КОЙ приложи предварително разработения сценарий за ликвидацията и ограбването й, ЧИЯ ръка натисна спусъка, КОЙ официализира решението за ликвидация на банката на българския бизнес и гражданите? КОЙ ограби активите на банката и, следователно нас и всички българи. Все въпроси, на които отговори са дали лидери на политически партии и политици, включително и от управляващата ГЕРБ. Защото става въпрос за управителя и членовете на УС на БНБ, Главна прокуратура, ДАНС. Имената на Иван Искров, Петър Чобанов, Пламен Орешарски, депутати от ДПС са обявявани за виновни за фалита на КТБ нееднократно и от премиера на три правитества Бойко Борисов, включително и в страни от ЕС. Но  на никого от тях не е потърсена отговорност. Което е естествено за държава, която е пленена от олигархията и мафията, която гласува за всеки лобистко-мафиотски казус специални закони, които не воюват с корупцията, а узаконяват проявите й. Точно такъв е и проекто-законът на депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид, който при приемане би гарантирал собствеността на един от законотворците върху Дунарит „АД” – поредната жертва на държавно рейдърство. И не би върнал нито един присвоен от Делян Пеевски или приближените на Бойко Борисов  активи на КТБ, които вече няколко пъти са сменили собствеността и представляващите ги.

 

Поради гореизложените и доказани документално факти относно развитието на случая КТБ за ограбените вложители и поради изчезването и на последната искра надежда, че казусът КТБ ще бъде осветлен и решен в България, НПО „Ние, Гражданите” подаде жалба-молба за разследване в контекста на глобалния щатски закон Магнитски на политически лица, магистрати и институции в България за упражнения от тях натиск, принуда, рекет срещу наши членове обявили, публикували, изказали се против мафиотските корупционни операции по ликвидирането и ограбването не само на активите на КТБ, но и пряко и непряко на десетки и стотици хиляди граждани на Р България.

НПО „Ние,Гражданите” подкрепи жалбата си с анализ на процеса и доказателствата по вземане на решение за ликвидация на КТБ АД въз основа на новополучени документи – разсекретените от президента Радев стенограми от консултативните срещи от 29.06. и 14.07.2014 г. при президента Р.Плевнелиев, конфиденциалните тайните доклади от десетдневната проверка на консултантските дружества „Делойт”, „Афа” и „Ърнст енд Янг” и споменавания, но никога необсъждан Доклад на надзорната инспекция на БНБ в КТБ от 27.10.2014 г.

 

            През последните 10 дни към жалбата, подадена от нас срещу българската триада /ОПГ/ Делян Пеевски, Бойко Борисов, Сотир Цацаров в контекста на Глобалния закон Магнитски, се присъединиха и много наши членове – български, френски, американски, израелски и др.  граждани с отделни искове и жалби с аналогични обвинения срещу посочения от нас кръг от високопоставени корумпирани политици и магистрати. Досега членовете ни от САЩ са се обърнали към сенаторите на щатите Флорида и Тексас Бил Нилсън, Дарън Сото, Марко Рубио и Джон Корнин с молба да представят случаите им в Сенатската комисия по казуса Магнитски – България и да защитят правата и интересите им.

            Един от тях е направил анализ на казуса КТБ в контекста на американската действителност, като по размер и щети е сравнил фалита на КТБ с фалита на банка „Фарго Уелс”, която бе една от банките в основата на финансовата криза през 2008-2009 г. Но чиито последствия са преодоляни и вложителите й удовлетворени най-вече поради безпристрастната съдебна система и свещеното право на всеки американец да защити правата и интересите си.

В контекста на очакванията на българското общество за повече справедливост, повече правосъдие, повече прозрачност, по-малко корупция и корумпирани и в трите власти, които Румен Радев обеща в предизборната си кампания, ние, от името на хиляди граждани, не молим президента да се меси в работата на съдебната система, а от висотата на своята трибуна да поиска и потърси от наше име политическа отговорност от виновните за фалита на КТБ и ограбването ни политици.

Да потърси в рамките на пълномощията си пълна картина и информация за истината за КТБ от членовете на УС на БНБ от Вашата квота.

Да обсъди с юридическите си съветници  въпросите:

- защо задължителните европейски директиви и регламенти се транспонират и прилагат избирателно и целево в полза на „избрани” хора и фирми;

- защо тези регламенти се игнорират от българската правосъдна система;

- защо българската прокуратура напълно игнорира корпоративната престъпност в България, включително по всички искове и дела, свързани с отнемането на лиценза на КТБ, с разграбването и незаконното присвояване на нейни активи, с което България заема все по-незавидно място в класацията на страните по условия за правене на бизнес.

 

За да се отсрамим пред цивилизования свят и да не разчитаме само американски сенатори да защитават правата ни и да извоюват за нас справедливост в България!

 

Д-р Вера Ахундова

Даниел Божилов

НПО „Ние, Гражданите“

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6389 |11.10.2017 Димитър Ганев: Войната между президента и премиера няма да се задълбочи . 5| 5867 |03.10.2017 Цвета Караянчева обясни: Не искаме оставката на президента, а само да говорим с него . 2| 6924 |28.09.2017 Фрогоко: Резултати и рикошети от посещението на президента Радев в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads