Реклама / Ads
7| 9322 |06.10.2016 ПОЛИТИКА

Никаква оставка! Бойко, не се поддавай!

.
Така си живеем...
Червените кхмери уж бяха унищожени в Камбоджа, но се оказва, че голяма част са се преселили в България. Едни като бежанци, други по линия на соцкоминтерна или с друг статут, но са тук.
 
Точно те в момента крещят за оставка на премиера Бойко Борисов. Той бил виновен за резила с кандидатурите на Ирина Бокова и Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН. Мрежата е залята от обиди с адресат Борисов. Бил Тиквоций, бил Буда, бил не знам кой си и пр. Все стари и омръзнали простотии.

Борисов се опита да играе наравно с големите и те го измамиха. Не е негова вината. Или поне не цялата.

Да видим какво се кроеше тук зад гърба му. Вездесъщият Андрей Райчев му подливаше вода от самото начало, защото бе дал дума да хвали Бокова. А са и от една червена номенклатура отгледани. В кампанията бяха впрегнати и цяла армия бивши ченгета, верни на партията и ДС. Това направи впечатление не само тук, но и на света. Дори в Замбия разбраха що за фамилия са Бокови, какво са натворили в България. Затова Борисов беше прав да потърси резервен вариант. За съжаление попадна на друга особа от същата категория и марка – Кристалина Георгиева. Амбициозна, напориста и готова на всичко, но без самооценка на собствените възможности. Вярно, че в Брюксел минава всичко – от елементарни до крадливи политици и чиновници – но този път прекалихме. Авансите, които ЕК и ЕС ни даваха се оказаха недостатъчни или ние не сме ги разбрали правилно. Защото за високите постове в такива „кухи” организации винаги са номинирани удобни, а не кадърни хора. По тази логика Кристалина е толкова „ценна” в ЕК, колкото и Ирина в ЮНЕСКО. За тези позиции надпреварата е политическа, стратегическа и се играе от световните кукловоди. Качествата на кандидата са далеч назад в списъка от интереси. Така, че стига сме се залъгвали колко умни и уникални били двете жени. На същото ниво са като останалите край Бойко – Бъчварова, Павлова, Кунева и пр. Те просто са прикритие за нещо друго. И всички те съществуват благодарение на Борисов. Ако този човек има нещо за критикуване, това е кадровата му политика. Елементарни домакини, цъфнали на високи позиции и създали предпоставки за хаос. Единствено Борисов е този, който може да овладее този хаос.

Затова стига с крясъците за оставка. Не трябва да подава оставка.

Трябва да продължи.

Освен това нека си кажем истината в очите: ако Борисов си тръгне сега, на негово място ще дойдат ДПС с Пеевски, БСП с олигарсите и АБВ с ченгетата. Само не си мислете обаче, че всички те не са свързани с Борисов. Нали ако искаха да го съборят истински, щяха отдавна да започнат да питат за „Булгартабак”, медиите, в които се говори че държи големи проценти, за БТК и Виваком, за КТБ, за връзките му с Валентин Златев, Кирил Домусчиев, за амфетамините в промишлени количества, обществените поръчки и пр. Не сте ли си задавали този въпрос? И да дойдат тези партии на власт, пак с него ще трябва да се договарят. И ако той откаже да е трети път премиер, поста ще се заеме от Цветан Цветанов, Корнелия Нинова, Георги Първанов или някой наемник като Пламен Орешарски. Ето това е истинският заговор срещу държавата, но за него никой не говори.  

Борисов не е виновен за резила. В тази страна друго не се произвежда. Такъв е материалът – нали му се сърдехте на изцепката пред българите в САЩ. Прав беше тогава, прав е и сега. Освен това САЩ, Русия, Германия и Турция го подкрепят, защото им върши черната работа. Юнкер пък го целува, сякаш са гей двойка. Това е положението. По-добър от Борисов няма в този момент, в тази страна. Ако имаше – да беше излязъл на светло. Но никой не излиза, значи няма. А и да излезе, няма да получи подкрепа.

Не плюйте по Борисов, защото вие сте го избрали. Не той, а вие трябва да подадете оставка. Един народ като не става, не е виновен водачът му, а този който го е избрал за водач. Това го знаят старите хора, които са отглеждали овце и са търсили овен за стадото.

 

Георги Златев, Лондон

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10773 |18.04.2016 Радева за Фрог: Не Бойко, Господ да слезе, няма да изтреби корупцията у нас . 30| 6529 |09.03.2016 Р. Кънев: Този Бойко не е Бойко, когото познавам . 48| 11286 |22.01.2015 С "Оставка!" и "Предател!" посрещнаха Плевнелиев в Сливен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads