Реклама / Ads
15| 7122 |21.04.2020 ПОЛИТИКА

Нинова: Борисов нареди да не се провежда заседание на парламента, скри се от въпросите

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Не ГЕРб реши да не се провежда извънредно заседание в парламента. Борисов им нареди. Причината е, че това правителство не вижда, как ще се справи с кризата. Днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се подигра с вашите тревоги. Внесохме питанията ви, уви правителството през дните, в които тече кризата, създаде хаос, внушава ви страх, разделя ви и ви оставя на произвола на съдбата. Това заяви пред журналисти Корнелия Нинова.
 

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг, след като свиканото за днес извънредно заседание на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов се провали поради отказа на ГЕРБ да се регистрира в зала.


Управляващите създават хаос с постоянната смяна на позициите си, отбеляза Нинова, давайки за пример заповедта за задължителното носене на предпазни маски.


Правителството и лично Борисов всяват страх и създават стрес в най-тягосните дни, когато сме затворени по домовете си. Борисов говори за детски площадки превърнати в морги, за ад, изброи Нинова. Използват страха ви от смъртта, за да скрият безсилието си за неясното бъдеще – за безработицата. Настройват София срещу провинция, един щаб срещу друг щаб. Правителството се храни от страна и раздялата, категорична е Нинова.


Докато вие сте сковани от страх по домовете си, държавата абдикира от задълженията си. 90% от мерките, които правителството предлага са кредити, заяви още Корнелия Нинова.


Тя съобщи, че веднага са внесли второ искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание.

 

 

 

 

Парламентарната група на ГЕРБ няма да участва в извънредното заседание на парламента днес, на което трябва да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов. По-рано днес от думите на шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова стана ясно, че депутатите от управляващата партия няма да се регистрират в пленарната зала.

 

„Решението ни да не участваме в това има няколко важни аспекта. На първо място е това, че в парламента се събират народните представители от 264 общини. Работят над 200 представители на администрацията на парламента. Не е добре ние, които призоваваме хората да не се събират, да направим огнище на заразата в парламента, което след това да се разнесе в цялата държава“, обясни Стоянова.

 

„Ние работим в парламентарна република. Народното събрание следва и трябва да се събира и работи, за да се взимат важни решения, касаещи здравето и живота на гражданите. Не считаме, че днешното пленарно заседание има такова значение, че да правим такова събиране на незнайно колко вирусоносители без симптоми“, продължи шефката на бюджетната комисия.

 

"ГЕРБ не искат да стават съучастници в това една политическа сила, и най-вече ръководството и ръководителката й, да използват парламента за пиар", заключи Менда Стоянова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 10250 |14.04.2020 Ген. Решетников: Борисов остави храмовете отворени въпреки натиска на Запада . 40| 21320 |08.04.2020 Борисов да свали от джипката Горанов и Караниколов, иначе може той да слезе . 21| 6445 |08.04.2020 Борисов: Не казвам ”хоп” прекалено рано, масирано тестваме Банско . 68| 15230 |07.04.2020 Радев към Борисов: Няма по-страшно от активната глупост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads