Реклама / Ads
1| 7901 |27.07.2017 ПОЛИТИКА

Нинова: Борисов да поиска вот на доверие от коалиционните си партньори

.
Накрая сме на първата сесия на 44-то НС. За нас колкото е важно да влезем в НС, два пъти по-важно е да свършим работата, за която сме избрани и също толкова важно е да се отчете тази работа. В политиката обикновено в предизборната кампания обещаваме всичко и след това забравяме да отчитаме какво сме свършили, започва изявлението на Корнелия Нинова.
 
Ето и останалата част от позицията на БСП:

Надяваме се този отчет да стигне до повече хора и нека те да ни оценят. Още от нощта на изборите се определихме  като опозиция, но в тази сесия за нас най-важното беше да очертаем алтернативата на управлението на ГЕРБ и ОП.
Ние внесохме закони, които изпълняват от предизборната програма- политическата и идеологическата платформа на партията и коалиционните ни партньори. Те са обединени в няколко групи – социални въпроси за доходи, за права на работници, закон за възрастните хора,  закон за млатеща и спорта, борбата срещу монополите, подпомагане на българската икономика и производство, за сигурност и борба с битовата престъпност и корупцията. Общо 17 законопроекта за 41 заседания.
Втората част от работата ни е праламентарният контрол. Имаме рекордно постижение – 335 въпроса и питания, 5 разисквания, предизвикани с питания, 3 временни комисии: за НДК, за замърсяването на водата и за неизплатените заплати на работниците в България.

За тези 41 заседания имаме над 700 изказвания в зала. За да се оцени една работа, тя трябва да се съизмери с нещо. Ние ви представяме сравнение най-вече с управляващото мнозинство ГЕРП-ОП. Министерският съвет е внесъл 9 законопроекта, ние-17. ГЕРБ са задали 97 въпроси и питания, ОП -39 а ние- 335.  За нас тази сесия беше много наситена, много активна, много динамична.

Искам да благодаря на тази парламентарна група. Може би отдавна не сме имали толкова активна, динамична, отговорна и в изпълнение на предизборната си програма работа. Надявам се от септември да продължим още по- усилено.
Днес се прояви първото пропукване между коалиционните партньори ГЕРБ-ОП  - отхвърляне на предложенията на ГЕРБ за зам.-председатели на КФН. Днес коалиционен партньор в правителство бламира мнозинството. Това показва сериозно напрежение в правителството. Като добавим и вътрешнопартийните разправии в ГЕРБ за НДК, взаимните обвинения, „Суджукгей“. Очевидно е разцеплението не само в управляващото мнозинство, но и във водещата партия. Това води до нестабилност в държавата.  Г-н Борисов да поиска вот на доверие от коалиционните си партньори, след като днес го бламират.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5226 |27.07.2017 Борисов към депутатите: Добре е да имаме стабилна Македония . 1| 5880 |26.07.2017 БСП: Държавата колабира, Борисов управлява по същия бандитски начин . 0| 5323 |26.07.2017 И Борисов одобри проекта на Договора за добросъседство с Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads