Реклама / Ads
7| 7692 |24.08.2016 ПОЛИТИКА

Нинова: Изтърпяхме какво ли не, но сложихме край на политиката 3:5:8

.
Корнелия Нинова
Прекратихме преговорите с АБВ по две причини - партийна и държавна. Партийната - по волята на членовете на партията трябваше да направим широка коалиция между леви партии. Опитахме всичко в продължение на месец и половина, минахме през труден период, понесохме много удари, вкл. подклаждани и от нашите най-добри партньори, издигнахме най-добрия кандидат и влязохме в режим да обясняваме дали е наш или на АБВ, каза по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 
Опитваме се да си постигнем целта, която е ясна - промяна на управлението на България, даване на друг хоризонт. Нашите партньори провокираха съмнение, че ген. Румен Радев е издигнат от АБВ. Георги Първанов каза, той е направил Румен Радев генерал, това излъчва друго внушение. Изтърпяхме всичко, изреди тя.

В споразумението за коалицията между БСП и АБВ пишеше, че всяка партия може да се споразумява с която иска друга, без да пита партньора си. С това решение изпълнителното бюро на БСП сложи край на правенето на политика на принципа 3-5-8, политика на прехода. Бяхме длъжни да се опитаме. Не сме били притискани от Георги Първанов.

Искаме в тази политика да има принципи. Всички номинации от партията бяха подложени за гласуване в Националния съвет. Желанието ни е да променим този модел коалиране, което 25 години съсипва държавата, обясни още  Нинова.

Нинова обясни, че вчера ген. Радев е заявил своето съгласие да е кандидат на БСП с инициативен комитет на хора от цялата страна. По думите й само за 4 дни в страната има създадени десетки инициативни комитети, които да го подкрепят. „Тези които искат да ни подкрепят в голямата ни цел да променим политиката чрез достоен кандидат за президент са добре дошли”, каза още лидерът на левицата.  Тя обясни, че Радев е имал номинации в над 20 общински структури. Нинова припомни, че при първата му оставка, БСП е имала своята силна позиция, защото когато националният ни интерес е бил против това България да си заплаща, за да и се охранява небето, когато са спрени ремонтите на руските самолети, именно той е казал: „Не”!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8946 |11.08.2016 Нинова: Ще спечелим президентските избори! . 0| 4966 |10.08.2016 Корнелия Нинова: Руснаците разобличиха Борисов . 0| 4618 |06.08.2016 Корнелия Нинова: Борисов е разколебан дали да се кандидатира за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads