Реклама / Ads
7| 7115 |29.12.2019 ПОЛИТИКА

Нинова ще тества Гешев за отговорността на министри за кризата в Перник

.
Перник
”На първо място поставиха остро въпроса за отговорността - кой е отговорен за тази криза в Перник. Те не приемат липсата на информация по разследването, поради което поех ангажимент още днес да поискам среща с главния прокурор Иван Гешев и да разбера докъде е стигнало разследването”.
 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на населени места, общински съветници и граждани във връзка с кризата с водата.

 

Нинова изрази недоволството си, че премиерът прехвърля вината за водната криза на ВиК дружеството и на общината, но по думите й въпросното дружество е пускало водата само след направени заявки и разрешение от министерството. затова тя е категорична, че отговорността е и при министрите.


Нинова подчерта, че хората са поставили още и въпроса с дългосрочна програма за подмяна на водопреносната мрежа в града, на довеждащите водопроводи и на пречиствателните станции.

 

"Правителството да изпълни обещанието си за тази подмяна. По думите на специалисти това ще отнеме години. Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат нужда хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да подпомогнем национална кампания "Дари вода за Перник". Обръщам се към всички - да бъдем съпричастни с перничани", допълни още Нинова.

 

Припомняме, че при посещението си в Стара Загора премиерът заяви, че в Перник нищо не е пипано от 52-ра година. По думите му нямало по-млада тръба от него.

 

Той подчерта още, че ще са необходими 20 млн. лв. инвестиция в подмяната на водопреносната мрежа.


Преди това пък Мая Манолова отправи 10 въпроса към премиера по повод предложението му за създаване на едно ВиК дружество. Според гражданската платформа "Изправи се. БГ" това ще доведе до нов държавен монопол.

Вчера беше съобщено, че не е открита ешерихия коли във водата в Перник. До момента Регионалната здравна инспекция е взела 13 проби от различни места в града, които показват чисти стойности.


На 27 декември стана ясно, че удължават с месец бедственото положение в Перник. Главният прокурор Иван Гешев пък разпореди спецнадзор над разследването на водната криза в Перник.

 

Преди това министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че в града цари пълен хаос и навсякъде има течове. По негови думи в момента се правели безумни неща, за да се разреши проблемът.

 

Бедствено положение на територията на Перник бе обявено на 21 декември, след като воден режим бе обявен в цяла Пернишка област на 18 ноември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 112853 |05.12.2019 Ирландски леден душ за ”честито” на Иван Гешев . 14| 13105 |18.11.2019 Илиян Василев: Пеевски управлява България чрез Борисов, Гешев е негов избор . 4| 7644 |15.11.2019 Политологът Мария Пиргова: Гешев да върши повече работа, а не да приказва . 37| 11454 |13.11.2019 Костов: Само Плевнелиев, Недялко, Цацаров и Гешев мислят, че разцепвам десницата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads