Реклама / Ads
37| 9120 |07.03.2010 ПОЛИТИКА

Нов виц: Егати държавата, щом Марин е вице!

.
Да припомня, че разломът на голямото човешко земетресение не е между азиатци и европейци, бели и черни, руси и кестеняви, дебели и кльощави, а е между глупавите и останалите.
 
И още едно припомняне. Преди 17 години Нейчо Неев, бившият вицепремиер в правителството на Беров, а всъщност на октопода Мултигруп (с мандата на Д(П)С и мнозинството на БСП ), беше така добър да ни уведоми за очевидната истина: “егати държавата, щом аз съм й вицепремиер”!

Днес станахме свидетели на римейк на тази “култова фраза”.
„Знаете ли какво ще стане, ако бъде отстранен президентът? Няма да има избори, аз ще стана президент. Мен повече ли ме харесват? Съмнявам се.“

Това декларира вицепрезидентът Ангел Марин, доказвайки, че за такива като него мълчанието наистина е, ако не злато, то задължително (по устав). Дубльорът на Първанов, който изтърси това откровение в предаването “Сеизмограф” на Би Ти Ви, направо надмина вицето Нейчо Неев, прототипа си по дрънкане на заплашително неадекватни “сентенции.
Още едно вице, което ражда виц!

А дали е смешно? Уместна ли е тази “шега” ? Тя одобрена ли е от главнокомандващия му началник Първанов, който заради една “неуместна шега” на вицето Дянков реши да драсне клечката на държавата? Или трябва да се правим, че не виждаме агресията в този болшевишки хумор?

Уволненият за неподчинение от президента Стоянов генерал от запаса Ангел Марин ни предупреждава да внимаваме, че ще стане и по – лошо, ако той ни яхне. От устата на генерал от запаса, известен с буйния си нрав (и просъветските си нагласи), това реваншистко дърдорене звучи като повод светските власти да се намесят преди да сме осъмнали с хунта. Светските, срещу просъветските.

Още по – голям компромат за нивото на държавното ни ръководство е откровението на същия Марин, че се възхищава от президента Първанов за акцията му по дискредитиране на вицепремиера Дянков. Говори с възхищение за същата акция, за която, бас държа, началникът му вече съжалява.
Ако Първанов беше от другата страна на разлома (в групата на “останалите”), трябваше веднага да обяви процедура по импийчмънт на своя заместник. Но очевидно е в групата на Марин – един групенфюрер, който беше уволнен от армията за антинатовски демарш по време на процедура по присъединяване на България към НАТО, който днес отново се гордее с този факт под крилото на натовския ни главноковладещ.

Иво Инджев
Ivo.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5881 |08.11.2009 Марин Райков: Димитров нанесе щети в преговирите ни с Русия . 15| 8152 |01.10.2009 Ген. Валентин Петров: Куйович се подиграва с държавата, институциите мълчат! . 3| 6024 |03.06.2009 Ал. Маринов: В листите ще се положат грижи за заслужилите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads