Реклама / Ads
10| 5095 |10.02.2017 ПОЛИТИКА

Нова република обещава 700 лв. пенсия в края на мандата

.
Нова република
Средната пенсия да достигне до 700 лв. в рамките на мандата, но на принципа по-високи вноски, по-висока пенсии, са записали в документа си републиканците.
 

Това обявиха от партията при представянето на програмата си за управление.

 

Още в първата година рязко увеличение - с 20 на сто, на учителските заплати, обвързано с качеството на обучението и външното оценяване. За четири години са предвидили двойно повишаване на доходите на учителите.


От платформата планират да запазят ниските данъци, да изкоренят партийните обръчи, да увеличат реалните отговорности и бюджет на общините. От третата година програмата предвижда 50 на сто от данък печалба и ДОО да остават в общините. Рязко повишаване на пенсиите като средната да достигне до 700 лв. в рамките на мандата, но на принципа - по-високи вноски, по-висока пенсии, са записали в документа си републиканците.

 

Малка администрация, унифицирано електронно управление за комуникация между всички институции на държавно и местно ниво, смятат да въведат от "Нова република". Ще заложим на принципа за израстване според заслугите, а не според партийното членство, добави Вили Лилков. Това щяло да увеличи средно с около 30 на сто доходите на чиновниците, но те ще зависят и от качеството на работата им. На третата година "Нова република" ще предложи на НС сериозна административна реформа, включваща обединяване на общини, както и сериозни промени в София.


Радикална и адекватна съдебна реформа е сред приоритетите на републиканците. Ще проведем операция "Чисти ръце" в службите, прокуратурата и съда, обяви Петър Славов. Отчетност пред НС на върховните прокурори, отмяна на неотдавна приетия закон за НСО, са сред записаните стъпки в сферата на правосъдието и съдебната реформа, както и гласуване на антикорупционния закон, но с промени, неприет от 43-я парламент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4126 |09.02.2017 Нова Република: Незабавно да се освободи ръководството на „Топлофикация” . 2| 4445 |31.01.2017 Теменужка Петкова: ГЕРБ винаги обещава и изпълнява . 4| 3834 |31.01.2017 Учредяват официално ”Нова република” на Радан Кънев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads