Реклама / Ads
3| 6889 |02.02.2014 ПОЛИТИКА

Обръщение послучай 2 февруари до политици и управници

.
Честит празик на всички, приемащи различието като нещо нормално и допълващо рацнообразието на този свят, съдаден от Бог!
 

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ                                

ДА МИНИСТЪ-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ПОСОЛСТВАТА НА СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕС

ДО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ

 

 

СТАНОВИЩЕ

НА ГЛБТ „ИДЕЯ-БГ“

ОТНОСНО: Зачестилата хомофобска вълна през последните няколко месеца.

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ И СИМПАТИЗАНТИ,

УВАЖАЕМИ ПОДКРЕПЯЩИ ДЕМОКРАЦИЯТА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

През последните месеци определени политически кръгове губещи обществени позиции и политическа подкрепа от българския народ яхнаха метлата на хомофобията с цел да прикрият своите немощ и недъзи, както в политическо, така и в морално отношение. Псевдонационалистическата вълна се надигна за да замаскира създалите се конфузни ситуации с политическите провали на идейната им същност, с неправомерно харчене на народна пара, както и с изгубената доверие  от страна на техните избиратели. Но, този процес е провокиран още и от новите изисквания на Европейския съюз спрямо своите членове, да се демократизират и да премахнат различията в етническо, религиозно и полово отношение, т.е. всички хора от тези страни да имат равни права, да бъде премахнати дискриминиращите фактори съгласно подписаните международни спогодби. За съжаление в отговор на това в Република България се засилиха атаките срещу  хората от различна раса, вероизповедание и полова ориентация, разрасна се хомофобията. Това се дължи не само на политическата некадърност на псевдонационалистически партии да закрепят своя имидж в общественото и политическо пространство, но и на факта, че има празнота в някои от законите относно борбата с хомофобията.

В този християнски празничен ден, какъвто е „Сретение Господне“ ние от ГЛБТ „ИДЕЯ-БГ“ се обръщаме към всички българи да се противопоставят на хомофобията възраждаща се в родината ни, защото хората с различна сексуална ориентация  са част от този народ, а  също така са деца и на нашия Отец. За сведение на неинформираните, тази част от хората е ¼ от населението на страната ни. Това не трябва да плаши никого, а напротив, да приема като нещо нормално и  допустимо. Нима пръстите на двете ни ръце са еднакви? Но всички те заедно вършат добре своята работа. Трябва ли да дискриминираме псевдонационалистите за това, че не вършат нищо в полза на родината, че не се стремят да подобрят живота на своите сънародници чрез намаляване на безработицата и увеличаване на доходите им. Ние от ГЛБТ „ИДЕЯ-БГ“ насочваме вниманието на обществеността да не вярват на такива политици и техните поддръжници, защото те не работят за добруването и единението на народа ни, за благоденствието му, а напротив за неговото разделение.

Във връзка с разпростиращата се хомофобия ние считаме, че са извършени нарушения на върховния закон, Конституцията, както и на международни закони ратифицирани от Република България. Призоваваме Главният прокурор да се самосезира и подведе под наказателна отговорност хората искащи противопоставяне на обществото ни, дискриминация и ограничаване на правата на хората с различна полова ориентация.

 

02.02.2014 г.                     За ГЛБТ „ИДЕЯ-БГ“ Христо Петров –   

                                                          Председател на  Управителния съвет       

 

Фрог нюз: Това е само едно мнение. Всеки човек е свободен да бъде такъв, какъвто иска, без със своите действия да нарушава правата на останалие хора. Винаги сме давали думата за различни гледни точки, ще продължим да го правим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5793 |07.12.2013 Вигенин: Още през февруари ще сме готови с листата за евроизборите . 102| 5877 |04.02.2011 П. Стоянов: На 4-ти февруари 1997 всички бяха уплашени . 23| 16361 |04.02.2010 На забогателите другари – честит четвърти февруари! . 0| 5531 |27.02.2007 Маймуни през февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads