Реклама / Ads
8| 9923 |01.11.2016 ПОЛИТИКА

Огнян Минчев: Озадачаваща е прогнозата за изборите на „Маркет Линкс”

.
Огнян Минчев
”Маркет Линкс” (агенция, създадена от вътрешния министър Р. Бъчварова) прогнозира разлика само от 1 на сто в полза на Цецка Цачева на първи тур и загуба за кандидата на ГЕРБ не само от червения кандидат Радев, но и от кандидата на националистите Каракачанов. Тези прогнози са твърде озадачаващи. Това написа политологът Огнян Минчев във Фейсбук.
 

 Разполагам със социологически данни, на които мога спокойно да се доверя, според които между Цачева и Радев има разлика от почти 10 на сто в полза на ГЕРБ. Каракачанов е категорично трети, но все още далеч от възможността да се класира на балотаж. За да спечели Радев (или друг) на балотаж срещу Цачева е необходимо всички останали играчи да бъдат открито срещу ГЕРБ. Това не ми се вижда много вероятно при открито и нормално политическо състезание. За мен данните на "Маркет линкс" - предвид статута на агенцията - могат да бъдат обяснени само по два начина.

 

Първо, ГЕРБ се стреми да стресне своите избиратели и да ги мобилизира максимално за деня на вота - вероятен вариант, макар и твърде жесток, ако гледаме катастрофалните за ГЕРБ прогнози на агенцията. Второ, Бойко Борисов се е споразумял с някого - БСП най-вероятно - да изгуби президентските избори в полза на Радев, срещу обещание за съвместно управление на ГЕРБ и БСП (трети участник също е възможен). Така Б.Б. най-после ще се отърве от омразния Реформаторски блок и ще направи "принудителен" завой към Кремъл - не, не на 180 градуса от Брюксел и Вашингтон, а на по-малък и по-срамежлив ъгъл...

 

Вторият вариант разбира се е много по-опасен, но с нарастваща вероятност да се случи - за него работят агенциите на Андрей и Кънчо, както и червеният социологически ъгъл. Това, разбира се не става без поръчка - както обикновено, мокра, т.е. безсрамна. Няма ли подобен завой да бъде самоубийствен за ГЕРБ и Борисов? Би бил самоубийствен, ако става въпрос за личност и партия основани на принципи и отчетлива идентичност. В нашия случай нещата не стоят точно така... Затова завъртането на табелата може да се окаже и относително безболезнено - поне за върха на ГЕРБ. За нас няма да бъде безболезнено - със сигурност!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3785 |19.10.2016 Икономистите на БАН повишиха прогнозата си за икономическия растеж през 2016 г. . 11| 7474 |19.09.2016 Минчев: ”Крым наш” е и оргазъм на имперското простолюдие . 0| 3479 |15.09.2016 МВФ повиши прогнозата си за растеж на България до 3% от БВП през 2016 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads