Реклама / Ads
19| 8043 |06.06.2019 ПОЛИТИКА

Огнян Минчев: Упадъкът на една нация започва с упадъка на нейния елит

.
Огнян Минчев Източник: БГНЕС
Упадъкът на една нация започва с упадъка на нейния политически и интелектуален елит. В тази връзка съхраняването на българската нация досега - макар и в модус на непрекъснато кризисно развитие - е едно чудо. Това обяви политологът Огнян Минчев в профила си в социалната мрежа Фейсбук.
 

„Първите хора на една нация - призвани да я представляват - могат да не са най-умните, най-смелите или най-харизматичните. Но те трябва да бъдат сред най-достойните нейни граждани. Как изразяваш собственото си достойнство когато непрекъснато уверяваш нечия друга държава, че си доброволен неин васал.“, смята анализаторът.

 

„Унизително е да виждаш, че те представлява човек, който не разбира приоритета на собствения си национален интерес и непрекъснато говори в подкрепа на чужди интереси. Още по-унизително е да виждаш, че той не осъзнава това, не се срамува от това, че смята това за нещо в реда на нещата. Не искам да ми давате обяснения, включващи името Решетников или козните на КГБ. По-добре ми кажете защо Бойко Борисов издигна за кандидат президент Цецка Цачева? (Моите уважения, достойна жена, но не за тази мисия...)“, коментира Минчев.

 

„Аз ще ви кажа защо - защото искаше да командва и президентството. Той затова сложи и Румяна Бъчварова за министър на МВР - за да командва пряко МВР. Затова сложи Екатерина Захариева за външен министър - за да поеме лично МВнР. Затова сложи Цветан Цветанов за втори човек в ГЕРБ - за да не му се налага да върши "черната работа", но да е сигурен, че работата е свършена от напълно лоялен изпълнител. Когато Цветанов показа, че има собствено място в йерархията на заслуги за ГЕРБ - го отпрати. Затова Румен Радев е президент на България. Минало – свършено. Но нека някой, комуто Радев има доверие да седне кротко с него и тихо да му обясни - публично, поне публично той трябва да показва уважение, лоялност и ангажираност с българския национален интерес. Стига е мънкал за Русия - угнетително е, непоносимо е, слугинско е. Не защото е Русия. А защото не е в полза на България“, става ясно още от публикацията.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 11807 |28.02.2019 Огнян Минчев до Стефан Тафров: Аз няма да бъда един от твоите избиратели! . 9| 9110 |14.10.2018 О. Минчев: В България „консерватор” се става така, както ибрикчиите тръгват след пашата . 5| 7085 |21.05.2018 Огнян Минчев: Пред Путин президентът Радев да постави въпроса за цената на руския газ . 8| 10553 |03.09.2017 Огнян Минчев: Който изоставя идентичността си, ще събуе и гащите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads