Реклама / Ads
74| 13923 |25.11.2020 ПОЛИТИКА

Огнян Стефанов: Сериозна част от политическия ни елит е свързан с ГРУ

.
Огнян Стефанов
Много сериозна част от политическия елит сега са пряко свързани с ГРУ. Няма друга чужда служба, която да е оказвала толкова голямо влияние върху съдбата на България. Ако не беше така, историята ни щеше да е коренно различна.
 

Това каза създателят на Фрог нюз Огнян Стефанов  в „Честно казано“ с Люба Кулезич. Повод за разговора им е новата книга на Стефанов и екипа от медията „Сянката на прилепа“, посветена на руските тайни служби и влиянието им върху съдбата на България.  Журналистът разказа:  Преди седмица Путин е провел среща с шефовете на тайните служи и на отбраната. На тази среща те  са били на разстояние от 2 метра. Още като започва срещата, Путин се шегува:  Да не би да ви е страх от мен? И сега остава да ми кажете, че нашият „Прилеп“   е в основата на коронавируса. А прилепът е ГРУ.

 

В тази емблематична версия на Военното разузнаване /бел. ред. прилепа/ е вкаран и червен карамфил. Името на ГРУ се е променяло през годините. Тази структура само за години се превръща в държава в държавата. Затова създателят й си отива по начина, по който са си отишли много други.

 

 Който се задълбочи в историята на ГРУ, разбира , че това е истинската разузнавателна служба. Там се шегуват, че КГБ е бил рекламния продукт за книги, филми и т. н. Но винаги зад най-големите операции и сериозни действия отзад е стояла ГРУ. Те са и първите, които поемат контрол над Коминтерна, където много българи играят важна роля - Георги Димитров, Васил Коларов. България винаги е било в полезрението на ГРУ.

 

Първият заговор за ликвидирането на шефа на НКВД, сега КГБ - Лаврентий Берия, е организиран от българин в Коминтерна.  Това са българи, които отиват при Георги Димитров и му казват, че това не може да се търпи. И те правят сбирки, на които създават организация за ликвидирането на Берия. Всички „заговорници“ след това са ликвидирани. Всъщност ГРУ разкрива заговора.

 

Много българи, участвали в гражданската война в Испания, са били свързани с ГРУ. Септемврийското въстание през 1923-та година е организирано от ГРУ.

 

Никой не говори за зависимостите на сегашния политически и сенчест елит от ГРУ. Има факти, които говорят за това. доказателство е  поръчката за опита за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и директора на „Емко“. Доказано е, пък и западните служби знаят, че поръчката идва от български среди. И че те са свързани с военно-промишления комплекс.  И този кръг, който е свързан с кръг  от ГРУ, всъщност иска да овладее нови части от тази военна промишленост и от търговията с оръжие.

 

Тези от ГРУ идват по покана на загрижените от  този кръг.  В същото време се изпълняват задачи на ГРУ - определени мощности и заводи да бъдат докарани до фалит и да бъдат приключени. Вазовските заводи се намират в подобна ситуация.

 

Трима от източниците ни са бивши служители на ГРУ, имат бизнес на Балканите. През годините някои от тях да работили по линия на България. Единият каза: „Вие ете луди, че сте се хванали с това“. Но и се забавляваше, сподели,  че му е много интересно и любопитно какво ще напишем.

 

Книгата "Сянката на прилепа" вече  може да бъде намерена в книжарниците. Издава я издателство "Слънце".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 14522 |25.09.2020 Огнян Гърков: „Заформи се” нова ковачница на висши дипломатически длъжности в чужбина . 8| 10643 |20.07.2020 Огнян Минчев: Наследниците на предходни елити повтарят номерата на ”малък Тошко” . 4| 9040 |09.04.2020 Огнян Гърков: Дезинфо-конспиративен «приятелски огън» на тема корона вирус и ЕК? . 7| 10704 |15.01.2020 Д-р Огнян Гърков прави „дисекция” на Българската дипломатическа служба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads