Реклама / Ads
6| 9142 |16.03.2014 ПОЛИТИКА

Октай: Сили извън ДПС са принудили Доган да се оттегли от политическата сцена

.
Октай Енимехмедов, който се опита да стреля с газов пистолет по почетния председател на ДПС Ахмед Доган, вече е под домашен арест, след като прокуратурата беше поискала 17 години затвор за нападателя, а беше осъден на 3,5 години. Лидерът на движението Лютви Местан реагира остро, като обвини магистратите и видя сценарий, започнал още на 19 януари миналата година.
 

„За съжаление ръководството на ДПС през последните десетина години загуби реалност за политически оценки в нашата страна. Не може политическа декларация да се чете по толкова остър начин по отношение на съдебно решение", коментира в „Събуди се" бившият високопоставен член на движението Осман Октай.

Той определи упреците на Местан към правосъдието като предизборни клишета и определи случилото се за "нормално развитие на съдебния процес".

„Друг е въпросът, че самият акт имаше и ще има много сериозен политически отзвук", отбеляза Октай. Според него нападението е оставило много неясноти и съмнения. Не трябва обаче да се вярва, че Доган си е самоорганизирал атаката, защото този акт го е унижил.

„Година преди да се случи този сценарий, казах пред Нова ТВ, че е време Доган да слезе от сцената, защото има възможни сценарии той да бъде оттеглен - точно от тези, които го употребиха за реализация на този модел на политико-олигархичен преход в България и неговото утвърждаване. Неслучайно той демонстрираше фалшиво самочувствие от това задкулисие, което му се даваше. И днес ДПС изпълнява такава роля", каза още Октай.

Според него подозренията са, че има други сили, които са принудили Доган да се оттегли като реален играч от политическата сцена. По думите му тези сили са извън ДПС и оказват влияние чрез посредници - политически, финансови, медийни, съдебни, нарко посредници.

„Съдбата и развитието на страната са в ръцете на задкулисието, не в ръцете на самия Доган", заяви Осман Октай.

Октай смята, че Енимехмедов трудно може да бъде използван от политическия инженеринг у нас, защото "проявата на агресия няма как да бъде политическа платформа".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7230 |23.02.2014 Осман Октай: ДПС манипулира с противоречиви тези . 48| 7498 |17.12.2013 Йовчев: Цветанов да говори за полицейско насилие, все едно Хитлер-за правата на човека . 43| 7232 |28.10.2013 Цачева: Подкрепихме мораториума, за да се види безсилието на парламента . 37| 16967 |26.09.2010 Осман Октай: Семейството ще похарчи Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads