Реклама / Ads
52| 9385 |21.11.2013 ПОЛИТИКА

Орешарски след като изненада ВСС: Има критични бележки, те не са измислени

.
Пламен Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски отиде на среща с членовете на Висшия съдебен съвет, като в района се забеляза засилено полицейско присъствие.
 

В неофициален разговор с журналисти членове на Съвета заявили, че научили за срещата тази сутрин в 7.30 ч. с есемес, предаде БТА. Официално обяснение за посещението му все още няма.

 

Срещата на Орешарски с членовете на ВСС всъщност трябваше да стане още преди няколко седмици, но тогава той имаше разговор с шефа на „Газпром” Алексей Милер и това я отложи за по-късно.

Имаме добро взаимодействие с органите на съдебната власт, имаме общи задачи като общество. В рамките на компетенциите си, носим заедно отговорности за едно добро правораздаване и за върховенство на закона. Област, в която от години имаме критични бележки от Европейската комисия и ключовите ни външни партньори, и по която трябва да постигнем напредък в следващите периоди, каза пред журналисти премиерът Пламен Орешарски след като присъства на заседанието на Висшия съдебен съвет, предаде „Фокус“. „На никой не стигат парите, за следващата година сме предвидили малък ръст – една от малко сфери, в които има ръст на финансирането. Надявам се за следващата година това, което е записано в бюджета, да бъде минималното, което ще получи съдебната система, обясни премиерът.

„Има критични бележки, и те не са измислени, ние сами отчитаме слабости и то в много насоки”, посочи Орешарски. На заседанието на Висшия съдебен съвет премиерът Орешарски каза още, че един по-общ поглед на бюджета ще даде основание на всеки да каже, че бюджетите от 1998 година са почти еднакви. „Не бива да гледаме назад, важното е да сме си направили изводи от добри и лоши практики. Бюджетът преди всичко е лимити, а не толкова източници. Важното за следващата година е да върви добре изпълнението на бюджета, за да се направят подобрения в различни системи, не само в бюджетната”, посочи Орешарски.

За сградния фонд на съдилищата, премиерът обясни: „Ще потърсим възможности в рамките на следващата година, ако не да се намери цялото финансиране, то поне да се започне. Гледам и на съдебната система, и на правораздаването, преди всичко, икономически. Един от патриарсите на икономическата мисъл има една много кратка и точна мисъл: „Няма страна, установила върховенството на закона, да е останала бедна”, каза още премиерът Пламен Орешарски. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 7985 |20.11.2013 К. Колев: Орешарски е в добро политическо здраве; 7 партии в парламента . 137| 8798 |16.11.2013 Борисов: Няма да наричам Орешарски повече премиер . 99| 7765 |16.11.2013 Орешарски: Силата е в съединението . 21| 7435 |06.11.2013 Камен Костадинов наследява Бисеров в ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads