Реклама / Ads
14| 25844 |12.02.2020 ПОЛИТИКА

Осман Октай за Фрог: Гешев легитимира бездействието на институциите по модела на Борисов

.
Осман Октай
Бойко Борисов и Иван Гешев, по неговия модел, реално са тръгнали да закриват държавата и да легитимират бездействието на всички стоящи по-надолу структури и органи и еднолично да решават всеки проблем в държавата. Логично звучи призивът на главния прокурор за закриване на държавата, защото ще си останат само те да решават всички проблеми.
 

Това каза пред ФрогНюз политическият експерт Осман Октай по повод масираната акция на прокуратурата, жандармерията и полицията в село Белозем и изявлението на главния прокуро Иван Гешев за нея и допълни:

 

Направили на някой впечатление какво каза в изявлението си главния прокурор Иван Гешев от село Белозем, където той беше с главния секретар за да се запознаят на място с нападението над възрастна жена? Заяви, че ще направи всичко възможно с тяхното присъствие да овладеят тези ситуации и ако трябва да изчистят цялата държавна машина и всички институции, а след това каза, че ако не се справят държавата е за закриване. Това бяха думите му вчера.






Откакто стана главен прокурор, това е продължение на поведението на Борисов. Това е продължение на поведението на Бойко Борисов, който пиар амбициите на цялото си обкръжение и неговите лични еднолично решава всеки проблем в държавата. По този начин, години наред, потвърждава, че в държавата има безсмислие на всички институции на държавно, областно и общинско ниво. По този начин легитимира тяхното бездействие. Борисов решава  еднолично в държавата всякакви частни случаи. Последните години всеки проблем, който възникне в държавата се решава от премиера. Излиза, че всички подвластни нему институции бездействат, но той не им търси отговорност.

 

Същото нещо прави и Гешев на новата си длъжност. С цел пиар акции той присъства на всеки инцидент в държавата, както видяхме и днес. Онзи ден ги гледахме подредени при боклука под магистрала „Струма“. За пореден път главния прокурор е заедно с главния секретар, шефът на националната полиция, но къде са местните органи на реда не става ясно. Не им се търси отговорност защо не си вършат работата. Отиват и си правят пиар за сметка на такива лични драми и по този начин реализират и стимулират бездействието на всичко по-надолу от тях.

 

След това казват, че след тяхното бездействие е по-добре да закрием държавата. Закрийте държавата. Тя няма нужда от Народно събрание, защото то решава каквото е казал Бойко Борисов. Няма нужда от регионални органи на властта, както в случая в Перник – няма ВиК и други, а всичко казва Борисов и го решава. Също така няма нужда от разследващи по-надолу служби, нито полицейски, нито прокурорски, защото главния секретар и Гешев са достатъчни. Това води до логиката на главния прокурор и двама души ще свършат цялата работа. Така излиза.






Главния прокурор явно се готви за политическа кариера. На Борисов тръгна по същия начин политическата кариера - от главен секретар на МВР с множество публични и широко медийно отразени акции. Двамата се припокриват като манталитет и поведение. Първите стъпки на Гешев са изцяло политически пиар акции. Той може да изпревари намерението на Бойко Борисов за кандидат президент и той да се кандидатира.

 

Предвещавам на Гешев, превземайки или закривайки държавата, еднолично управление. Въпросът е кой от двамата ще остане на чело на страната ни – дали Бойко Борисов, след десет години управление, или с тези първи стъпки Иван Гешев ще го засенчи.  

 

Коментарът записа Диана Йонкова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 13222 |07.11.2019 Илиян Василев за Фрог: Гешев не може да оперира в нелегитимна среда, сред вълна от протести . 17| 12156 |26.09.2019 Само във Фрог: Жената на зам.-шефа на КПКОНПИ издига с ДПС общ кандидат за кмет на Своге . 10| 12353 |04.07.2019 Експерт за Фрог: Как Меркел и Макрон жертват обединена Европа?! . 9| 13314 |09.05.2019 Доц. Петър Чолаков за Фрог: Слави е закъснял за политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads