Реклама / Ads
37| 7024 |09.01.2012 ПОЛИТИКА

К. Парамов алтернатива на БСП в Социнтерна

.
Кольо Парамов пред централата на Социнтерна в Лондон
Финансистът е категоричен, че единствената алтернатива за истинска лява политика у нас е автентичната партия на социалдемократите.
 
Зам.-председателят на Обединена социалдемокрация Кольо Парамов подаде искане-предложение в централата на Социалистическия интернационал в Лондон. В сградата на Maritime house, Old town, Clapham финансистът поиска от председателя Луис Аяла българската партия да бъде официално приета за член-наблюдател от Социнтерна. В своето експозе Кольо Парамов направи политическа оценка за необходимостта от подобен политически ход, като обясни, че това се налага заради конкретната ситуация в България. Анализаторът изрично уточни, че социалдемократическият подбор и конкретната политическа дейност е твърде компромисна и не отговаря на всичките критерии на Социнтерна. Той отбеляза, че формациите, които лансират принадлежността си към лявото пространство в България по същество са далеч от подобна действителност и в политическия живот се направляват от лидери, подчинени от други идеи и интереси. Парамов упомена, че от началото на старта на социалдемократизирането на БСП досега са изминали близо 20 години, а резултатите коренно си противоречат от заложените през 1992 г. стартови програми. В България БСП е помогнала да се изгради елементарен „Дикенсов” първичен капитализъм, като всички леви приоритети са останали само на хартия. Чрез доброволното предаване на управлението и инсталирането на чело на властта на иван Костов БСП си е гарантирала ускореното утвърждаване на един олигархично-крадлив режим. Умишлено са били разбити границите на левия и десния политически сектор, както и достигането до срива за воденето на смислена и последователна лява политика, изтъкна Парамов в Англия. В заключение зам.-председателят на социалдемократите у нас Кольо Парамов подчерта, че ПП „Обединена социалдемокрация” очаква Социнтерна ди лично неговият председател Луис Аяла да уважат предложението им и да получат статут на „наблюдател” в световната политическа левица.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 10417 |01.01.2012 К. Парамов: Управлението на Б. Борисов е най-необходимото в този момент . 39| 8402 |10.05.2011 К. Парамов: Политическата класа, блокираща движението, да се изчисти! . 35| 5921 |03.04.2011 М. Димитров: СДС е дясната алтернатива за България . 23| 8324 |19.10.2010 В. Сидеров: Ал. Петров премиер - това ли е алтернативата на РЗС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads