Реклама / Ads
10| 6423 |04.07.2018 ПОЛИТИКА

В парламента вкупом пак гласуваха за Пеевски

.
Източник: БГНЕС
Имаме събиране на бизнес и политика. Това заяви социалистът Антон Кутев по време на обсъждането на закона на Делян Пеевски за изсветляване на медийния бизнес. Обявената от вносителите му цел е да станат ясни собствениците на медии и начина на финансиране.
 

Йордан Цонев от ДПС защити проекта. Пеевски не бил монополист и издател на всички медии. Проектът щял да покаже има ли монопол на медийния пазар.

Законопроектът не е с имиджова цел, посочи Цонев. Пеевски не защитавал делата си с работата си в законодателния орган. Свидетелство за това били внесените от него закони, които били изцяло в интерес на българското общество.

 

Да поговорим за свободата на словото, призова Вежди Рашидов от ГЕРБ. Словото има нужда от истинска свобода, смята той. Искам да говоря свободно като Божидар Димитров, за съжаление аз съм поставен в едни рамки и те ми тежат, сподели Рашидов.

 

Медиите са постоянни, едно правителство е 2-3-4 години най-много. Медиите качват, свалят, очернят или избелват някого. Доброто е, че се визират интернет медиите, те са безотговорни, не подлежат на регулация от СЕМ, на никакви санкции. Отговорност за очернянето и оклеветяването не носи никой. Не се хващайте за името на някои от вносителите, обобщи Сидеров.

 

В крайна сметка проектът мина на първо четене с 92 гласа "За", 12 - "против" и 28 - "въздържал се".

 

Припомняме, обсъждането на законопроекта идва дни, след като от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) препоръча да се изготви регистър на собствениците на медии в България.

 

Препоръката беше част от анализ на конкурентната среда на медийния пазар у нас, в който се отчитат също недобросъвестни практики при отчитането на абонатите на платформените оператори, насочване на основната част от рекламните бюджети към големите медийни групи, липса на надеждна информация за тиражите на печатните издания и др.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6748 |27.06.2018 Жельо Бойчев подаде оставка като зам.-шеф на парламентарната група на БСП . 7| 13865 |30.05.2018 Радев захапа Борисов: В коя политическа система премиерът обръща с едно обаждане решения на парламента? . 0| 4925 |03.04.2018 На кръгла маса в парламента решават бъдещето на Комисията по досиетата . 6| 7090 |07.03.2018 Скандал в парламента за Конвенцията и сделката за ЧЕЗ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads