Реклама / Ads
49| 8362 |16.12.2013 ПОЛИТИКА

Партията на Кунева тръгна към разпад

.
Меглена Кунева
Поредна вълна от представители на Реформаторския блок се вля в „България без цензура”. Ключови фигури за партията на бившата еврокомисарка Меглена Кунева „Движение България на гражданите” преминаха към редиците на Николай Бареков.
 

Така „обезлюдя” и областната пловдивска организация на Мадам Йес, след като от общинската вече избягаха мнозина начело с общинарката Дани Каназирева, пише Монитор.

 

Сред напускащите куневисти са и редица шефове на структурикато тези в Стамболийски, Перущица, Куклен и Кричим. „Отзовахме се на призива на Николай Бареков всички несъгласни с политиката на старите партии и лидери да се присъединят към „България без цензура”, обясниха недоволните от Кунева. Избягалият преди време от партията й при Бареков адвокат Дяко Дяков пък заяви, че се очаква до дни към „България без цензура” да се присъединят още активисти от десни и центристки формации. Той за пореден път посочи като причина за вълната от напускащи партията на Кунева нейния авторитарен и недемократичен начин на управление и безпринципната коалиция с останалите формации от Реформаторския блок. „Хората са разочаровани, че техният глас не се чува, а Меглена Кунева и Даниел Вълчев вземат еднолично

 

решенията зад гърба на съпартийците си

 

категоричен е адв. Дяков.

 

Освен местни куневисти към оглавяваното от Бареков движение се присъединиха и поредните царисти, последвали примера на доскорошния младежки лидер на НДСВ Стефан Кенов. Сред тях е и областният координатор на жълтите Таня Даскалова. Междувременно председателят на ДСБ Радан Кънев отсече пред БНР, че няма да бъде допуснато разцепление в Реформаторския блок. Изказването му прозвуча абсурдно на фона на информацията, че партията на Надежда Нейнски „Синьо единство” ще бъде изхвърлена от обединението, след като от него се отлюспиха Зелените. Отстраняването на „Синьо единство” от коалицията на реформаторите било заради голямата уста на Нейнски и раздорите в блока. Външният министър в кабинета „Костов” разделяла партиите в блока на десни и либерали, което според Кънев е абсурдно. По думите на лидера на ДСБ медийните изяви на Нейнски от последните дни повтаряли кошмарните тертипи на водене на преговори в десницата от последните 6-7 години. Изнасянето на преговорните теми пред медиите и безумното изкуствено разделение на десни и либерали в Реформаторския блок са типичен пример за безобразията, които убиха доверието в партиите ни. Взаимното цакане през медиите е в автентичното минало на десницата. Г-жа Нейнски – може би също. Със смело решение в случая ще докажем, че този период е зад гърба ни и никога повече няма да допуснем игра на разделение в съюза ни, отсече Кънев.

 

Бареков пък коментира, че скандалът между Нейнски, която не е съгласна с 90% от преговорните точки и „протежето на Иван Костов” показва, че маските отново са свалени, и напомня за разпада през 2003 г. на СДС. Дефицитът на демократичност и липсата на адекватно отношение към социалните проблеми на гражданите взривяват отвътре т. нар. десни партии. Реформаторският блок е обединение около искането на една оставка, в него няма общи идеологически ценности. Разпадът му на зелени, турски националисти, десни и либерали е вече факт. От друга страна ГЕРБ, в която дясното е само на думи, се опитва отчаяно да приласкае останките от старите десни и либерали, описа ситуацията в десницата Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6292 |10.11.2013 Кунева: Да проверяват влизащите в политиката за офшорки . 25| 7100 |04.11.2013 Петков съгласен с Първанов: Станишев обслужва лични интереси чрез партията . 61| 8210 |01.10.2013 М. Кунева иска лидер за Реформаторския блок . 40| 10898 |23.09.2013 Р. Петков: Зеленогорски е лъжец, а Кунева толерира анархията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads