Реклама / Ads
3| 6621 |16.02.2017 ПОЛИТИКА

Първан Симеонов: БСП вкара ГЕРБ в обяснителен режим

.
Първан Симеонов
Търговски споразумения като СЕТА и TTIP са класически идеологически маркер, а БСП разглежда това като сигнална лампа, като код „червено“ и скача. Това каза изпълнителният директор на ”Галъп” Първан Симеонов по БНР.
 

Този тип говорене в момента е изключително обострен – за идентичности, да избирам мой представител – мажоритарен, да го познавам, да не допускам бежанци в моята община. Говоренето за идентичности е точно говоренето, което се появява в тези дебати около търговските споразумения. Това е точно това идентичностно говорене, което е на мода от години насам в целия западен свят.

 

Докато допреди няколко месеца бяхме свидетели по-скоро на сблъсъци ГЕРБ - патриоти, ГЕРБ - РБ, реформатори - реформатори, сега сме свидетели на сблъсъци БСП - ГЕРБ и БСП успя да постигне няколко неща, които бяхме позабравили, отчете анализаторът:

 

Първо: върна усещането, че има два полюса в политиката и нищо друго не е важно. Второ – вкара ГЕРБ в обяснителен режим. Трето – направи спора доста яростен, но целта на БСП е "спор заради самия спор" и това вече е достатъчно постижение. Живеем във времена, в които имиджът, образът е по-важен, а не самото действие. Някои го нарекоха постистина. В тези условия БСП се справя доста агресивно. С новите или по-нетрадиционни лица в листите БСП успя да направи нещата да изглеждат така, сякаш ГЕРБ ги копира. С една дума, доста амбициозно и доста агресивно поведение.

 

Това, което в момента в САЩ учудва, ние сме го виждали, живели сме с това, оцелели сме и що-годе сме окей. България е лаборатория на популизъм, коментира още Първан Симеонов в отговор на въпрос за множеството нереалистични обещания, които се дават на старта на предизборната кампания.

 

В обществото няма усещане за криза, ротацията във властта се възприема, служебното правителство се възприема, президентът се възприема, подчерта Симеонов.

 

Играем си с огъня, а в момента политическата ситуация е нормална, категоричен бе анализаторът, визирайки както опасността от касиране на предстоящите избори, така и заиграването с темата за референдума.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3985 |15.02.2017 Симеонов: Нямам време да се занимавам с БСП и ГЕРБ . 7| 4183 |12.02.2017 Първанов: Икономическите досиета на прехода трябва да бъдат отворени . 4| 3837 |06.02.2017 Симеонов: Може да има въоръжено въстание, ако БСП рестартира ”Бургас-Александруполис”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads