Реклама / Ads
12| 8311 |03.09.2019 ПОЛИТИКА

Първан Симеонов: Може да има синьо-червен Отечествен фронт срещу Фандъкова и ГЕРБ

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
При евентуален балотаж в София, ще има опит дори непримирими привърженици да застанат зад една кандидатура срещу тази на ГЕРБ – както някой го определи „синьо-червен Отечествен фронт.
 

Това заяви пред БНР политологът Първан Симеонов.


Той обаче не се ангажира да прогнозира дали заставането на БСП зад независим кандидат – подобно на последните президентски избори, е гаранция за успех.

 

Политиката е игра с много голям залог и ако Мая Манолова разгърне този тип кампания, анонсирана снощи – базирана на граждански движения, каузи и подкрепа от различни части от спектъра – евентуална подкрепа на БСП за нея ще бъде разказана като „още една от подкрепите“, посочи той.

 

На този етап можем да видим само основната структура на нагласите. По-важният въпрос е политологичен – за позиционирането. Пред Манолова има две основни задачи, даже три. Едната е да се опита да замести Фандъкова като кмет на София. Втората е да напомни на софиянци, че г-жа Фандъкова – това е ГЕРБ. Защото много софиянци не свързват образа ѝ с този на ГЕРБ. Фандъкова като че ли успява да се опази от част от репутационните негативи, които ГЕРБ носи и това е здравословна дистанция. Третата задача пред Манолова, ако тя спечели изборите, е какъв ще бъде общинският съвет…Защото е трудно да си кмет, без да има сравнително удобен общински съвет, подчерта Симеонов.

 

Според него ГЕРБ са много добри в „играта на прочистване и особено се надъхаха“ на последните европейски избори: „Струва ми се малко по втория начин спечелиха тази огромна преднина, но дано да греша в това предположение“.

 

По повод липсата на Цветан Цветанов от предизборната кампания на ГЕРБ Симеонов посочи, че това ще се отрази на резултатите, но „Борисов показа вече кой е силният“.

И повечето играчи в ГЕРБ са се ориентирали към кой полюс на магнита да сочат…А понякога имиджът е по-важен от структурите, от прагматизма, от занаятчийството. Може да се окаже, че Борисов в джипа носи повече плюсове от обиколките на Цветанов, допълни той.

 

Що се отнася до БСП - социалистите се опитват се да повторят формулата „Радев“, защото са разбрали грешката си от евроизборите…Хората се ядосват на ремонтите в София, но не виждам да са разлюбили докрай г-жа Фандъкова. Миналия път БСП загуби толкова мощно, че вече няма накъде да ходи, смята още политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7048 |28.08.2019 Политолог: Пробив в София по модела ”Радев” е категорично възможен . 39| 12604 |12.08.2019 Харалан Александров: От проекта на Слави може и да се роди юначно отроче . 48| 8365 |23.06.2019 Александър Йорданов: Москва може само да се учи от България . 12| 8430 |21.06.2019 Валери Симеонов: ГЕРБ наруши коалиционното споразумение и направи съдружие с ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads