Реклама / Ads
3| 7707 |12.06.2018 ПОЛИТИКА

Първан Симеонов пред Фрог: Политиката ни е като пломбата - отгоре гладка, но нервът отдолу работи

.
Политическата обстановка в страната е обективно стабилна, но субективно опасна. И ние, българите, чакаме някой чисто нов субект да дойде в политиката. Пак. Това заяви в свой коментар пред ”Фрог нюз” изпълнителният директор на ”Галъп” политологът Първан Симеонов за актуалната политическа обстановка в страната преди края на европредседателството ни.
 

С приключването на европредседателството ни, започва постенпенно да се засилва вътрешното недоволство на хората от живота в България, което очертава нуждата им от промени на статуквото. Ситуацията е като зъболекарската диагноза - под пломбата нещо работи. Отгоре се вижда само полировката й, ама под нея нервът действа активно е търси алтернативно лечение.

 

Такова търсене на алтернатива винаги е по-силно, когато управлението е стояло по-дълго, а сега имаме власт, която доста продължително не е била проветрявана. Пък българите имаме естествена склонност към периодична промяна на аерацията. За тези процеси обаче в повечето медии не се пише, тъй като те са проправителствено настроени и сегашното положение напълно ги устройва. На повръхността може и да изглежда спокойно, обаче надолу има озъртане за някакви алтернативи.

 

Колкото до импровизираната оставка на социалния министър - няма нищо ново в поведението на премиера. Така постъпи и с уволнението на енергийният министър Теменужка Петкова преди време заради скандала с "ЧЕЗ". Повратливите му действия вече не изненадват никого.

 

Властта все пак трябва много да внимава, да не се успокоява. Защото помним какво стана преди близо 2 години, когато преди президентските избори привидно уж всичко беше спокойно. Само че отдолу напрежението срещу политическия елит "роди" Румен Радев. Затова ГЕРБ не трябва да забравя, че идат местни избори. Там, където се очакват балотажи, не е изключен "ефектът Радев", който да събере всички недоволни от управляващата партия.

 

Любопитно е на изборите за ЕП, които са преди местните, дали ще се явят нови играчи. Това би объркало сметките на ГЕРБ. БСП не ги конкурира особено на този терен, важни са новите - Слави Трифонов, ако реши да се включи, както и десните - либерални извънпарламентарни партии, за които се оголи пространство след като ГЕРБ даде ляв уклон и пое курс на Изток /по казуса АЕЦ "Белене", "Случаят Скрипал" и др.. Това стопява различията между социалистите и партията на Бойко Борисов. Но пък освобождава място за прозападните и либерални партии, с чиито гласове на последния вот ГЕРБ спечели.

 

Записа Аделина Делийска

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 9607 |06.06.2018 Трайков: Живеем пак в 2008 г. на Първанов и Овчаров, а Бареков води предаване . 14| 8294 |03.06.2018 Първанов ехидно: Дали някой ”голям брат” няма да спре енергийните проекти с Русия . 3| 8244 |02.06.2018 На срещата Путин-Борисов нямаше конкретност, смята социологът Първан Симеонов . 5| 7085 |21.05.2018 Огнян Минчев: Пред Путин президентът Радев да постави въпроса за цената на руския газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads