Реклама / Ads
2| 4007 |29.03.2017 ПОЛИТИКА

Първан Симеонов: Широка коалиция е трудно постижима

.
Първан Симеонов
Валери Симеонов обикновено вярва в нещата, които говори. Според мен той не блъфира, но истината е, че в хода на кампанията настъпиха големи проблеми и различия между ГЕРб и БСП. Това каза политологът Първан Симеонов Той коментира идеята на Валери Симеонов за широка коалиция между ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти.
 
ГЕРБ ще загуби от една такава коалиция. Аз, ако съм на мястото на Бойко Борисов, ще търся вариант за някаква коалиция, която да изглежда като правителство на малцинството. Най-вероятно ще се върви към коалиция с патриотите и ползване на Марешки и ДПС в екстремни случаи, прогнозира Симеонов пред bTV.

Просто между Борисов и Нинова по време на изборите имаше много силна конфронтация.А ако ГЕРБ приемат това предложение, те ще загубят. А Патриотите да отидат към Нинова- някак не върви. Те са наясно,че сега им е шанса, утрешният ден може да не е толкова изгоден за тях, допълни  Симеонов.

Ако ГЕРБ не състави правителство, следват жестоки неща, каза  Харизанов. Може да има правителство между БСП и ДПС. Не разбирам защо се преписват магически свойства на БСП. Външните кризи не зависят от нас, а още по-малко зависят от участието на социалистите във властта. Странно е да се поставя под въпрос легитимността на едно управление между ГЕРБ и Обединените патриоти. Председателството на ЕС ще даде още една възможност за припознаването на това управление, категоричен беше той.

Корнелия Нинова в момента е в удобна позиция да гледа сеир. Защото ситуацията сега е "от трън та на глог". Едно е Борисов да се разбира с Москов,Кунева и Калфин, друга е да се разбира с Валери Симеонов, Сидеров и Марешки. Последното е доста-екзотично. Но Борисов доста по-лесно ще се разбере с Валери Симеонов и Марешки, отколкото с Кунева, каза Симеонов.

Ако мандатъ отиде в БСП ще е трудно. Ще мирише на Орешарски. ГЕРБ ще изкара хора на улица. За два дни, прогнозира Първанов.

Те коментираха и съдбата на десните парти, които не са в парламента: Тяхната роля е благодатна. Христо Иванов ще боде всеки ден. Чак някакви сериозни улични протести не очаквам. Няма откъде да дойде такава енергия. Българите свикнаха патриотите да са част от управлението плюс резервоара на Марешки. А и Борисов се износва и затова си мисли за някои мажоритарни нововъведения. Мажоритарната сатема все таки дава бонус на големите, посочи Първан Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3990 |29.03.2017 В. Симеонов: Говорих с Цветанов за правителство на БСП и ГЕРБ . 3| 4058 |28.03.2017 Иво Христов: Ще има натиск отвън за коалиция ГЕРБ-БСП . 3| 3850 |28.03.2017 Симеонов: Преференциите показват, че има желание да се гласува за избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads