Реклама / Ads
34| 6539 |25.10.2012 ПОЛИТИКА

Първанов: БСП не излъчва сила

.
Георги Първанов
БСП продължава да не излъчва сила, а това е ключов момент, коментира бившият президент Георги Първанов. По думите му на партията не й достига действеност. БСП може да обърне мача на изборите с нова коалиционна формула, която да излъчва сила и привлекателност.
 

„Ако ние имахме още няколко инициативи от порядъка на подписката за „Белене”, нещата щяха да изглеждат по различен начин, но, уви, това не е така. Това е може би май-мащабната акция на опозицията като цяло. Жалко, че е на опозицията, а не е и на управляващите, а не да я присвояват сега на заключителния етап.”, каза Първанов, цитиран от Дарик.

„Все още ние не излъчваме сила, това е ключов проблем, който аз продължавам да си държа от времето преди конгреса. Една партия печели изборите тогава, когато създаде движение, създаде подем около себе си. Не ми се струва убедително да чакаме да изравним резултатът и минимално да поведем при продължаващ спад на ГЕРБ. Да изравним резултата при 18-20%, а не ние да поведем с 5-6 пункта, крайно необходими за нас. Има все още недоверие към онова, което ние излъчваме като послание”, обясни Първанов на среща със социалисти от „Клуб 65” в БСП. Срещата се проведе в партийната централа на „Позитано 20”.

„Това недоверие трябва да бъде преодоляно, ние да имаме силните убедителни говорители по отделните теми. Професионалният говорител и, второ, човекът, който внушава и вдъхва респект със своята честност и последователност - това са хората, които трябва да са лицето на нашата политическа борба от тук нататък. Не можем да се заблуждаваме, че с не акцентирани послания и без лица, които хората да припознаят като по-добрите в сравнени с ГЕРБ и с другите политически сили, ще преодолеем тази разлика, която все още съществува”, изтъкна още Георги Първанов.

За референдума не бива да се задава много частен въпрос, убеден е Георги Първанов. Той допълни, че когато се е провеждало допитването до народа за 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй", той е имал известни колебания, тъй като въпросът съдържал строго специфична информация.

Когато се строи нова централа, въпросът стои по друг начин, смята още Първанов. Без „Белене" няма да има ядрена енергетика в България. Ще изостанем фатално от нашите съседи, смята още той. Енергийният пазар ще се преразпредели на Балканите и ако нямаме централа, няма да участване в него.

Той смята още, че е смешен акцентът, който поставят управляващите за „атомна" или „ядрена" централа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7467 |13.05.2012 Първанов: Ще търся компромис със Станишев, за да успее БСП . 99| 11292 |03.04.2012 Първанов: Н. Младенов съсипа Външно повече от Стоян Ганев . 43| 6722 |11.03.2012 Първанов: Борисов “играе театър” с бонусите на чиновниците . 151| 6770 |12.02.2012 Първанов: Ще водя битка срещу Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads