Реклама / Ads
34| 10002 |21.09.2013 ПОЛИТИКА

Г. Първанов: Един човек на "Позитано" отдавна държи партията като заложник

.
Георги Първанов
Първанов стартира проекта си тази неделя - в Деня на Независимостта. Мотивът - дефицит на идеи и на личности. Амбицията му обаче не опирала до създаването на нова партия.
 

Има един човек на "Позитано", който много отдавна държи партията като заложник, заяви по БНТ президентът (2001-2011) Георги Първанов. Партията трябва да изчисти своята лява идентичност и да определи параметрите на коалиционния компромис, защото всяко следващо управление вече ще налага тази формула, препоръча  Първанов. Според него на "Позитано" не се прави нищо. За три месеца партията е провела само  пленум, в момент, когато в страната ври и кипи. В същото време политиката на правителството се реди незнайно къде и от кого, каза Първанов.
 

Той не се съгласи, че руши единството на БСП, каза, че не прави БСП заложник на идеята си за дискусионни клубове в цялата страна и няма намерение да създава нова лява формация, както и че няма лични амбиции да става председател на партията.

Ще стартира проекта си тази неделя - в Деня на Независимостта.

Мотив за новия си проект бил дефицитът на идеи и на личности. Тези клубове щели да изкарат хората, които вече са успели и са се доказали за да се влеят в управлението на страната. Това била амбиция, която не опира до създаването на нова партия. Не е нужна нова партия, аз съм човек, който като партиен лидер съм постигнал повече и да започвам от начало е нелепо, и една нова партия не обогатява идейния облик на управлението, по-скоро трябва да потърсим консолидация на лявото и центъра, каза още Първанов.
 

Има още преди 100 години постановка за единството, че това означава единодействие, но не единомислие. Бил скептик за успеха на вота на недоверие, внесен от ГЕРБ и е сигурен, че той ще има мобилизиращ ефект за управляващите. Лутането в избора на тема за вота той определи като слабост на опозицията, но и като нещо, което се е случвало и в предишното управление, прецени Първанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 8406 |29.08.2013 Първанов: Станишев изпусна много възможности за елегантно оттегляне . 87| 8040 |09.08.2013 Георги Първанов: Ветото е тежка политическа грешка . 37| 7039 |24.07.2013 КНСБ: Присъединяваме се към протеста . 57| 11967 |19.06.2013 Разкритие: Кадиев - човек на "Мултигруп"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads