Реклама / Ads
29| 8943 |08.03.2014 ПОЛИТИКА

Първанов: В политиката ни има 4-ма играчи и много пионки

.
Георги Първанов
На влизане в студиото Първанов се ръкува с външния министър Кристиян Вигенин, който беше преди него. Нелогично би било да не се ръкувам с г-н Вигенин, заяви по БТВ лидерът на АБВ Георги Първанов, който вчера беше изключен от редиците на БСП.
 

Политиците трябва да имат нормални взаимоотношения, защото това е част от предпоставката за решаване на държавните дела, добави той.

Цветът на АБВ е бордо, твърде близък до червения. Сега в българската политика има много тесен кръг от играчи, не повече от четирима, които хвърлят и заровете, но пионките са много, каза Първанов. Той получил "по втория начин" документите, в които се вижда, че на пленума се "констатирало", че Първанов и останалите са вън от партията. Според него "Позитано" може да предложи на партийната организация да вземе решение, но всъщност решенията се вземали от много тесен кръг хора, близки до председателя на БСП и до една медийна групировка. Не мога да кажа кой в ДПС взема решенията, добави той.

Твърдя, че имам своите успехи като държавен глава, те ще се запомнят от хората. Сега не играя за власт и за пост, а за обръщане на тенденцията в българската политика, каза Първанов. На въпрос ще стане ли АБВ партия Първанов каза, че ще го решат хората, които участват в нея след 25 май. За момента няма перспектива АБВ да се развива като партия. Аз съм бил лидер, имам самочувствието да съм постигнал като партиен лидер повече от мнозина други. АБВ ще успее, каза той. Ще продължи да печели следващи избори.

Не съм усетил подкрепата на Русия, добави той. Нямам формални права да се кандидатирам за президент отново, изреди той. С Ахмед Доган и с Бойко Борисов не се бил виждал от години; със Станишев за последно разговарял от микрофоните на "Позитано".

Искам да правя политика с хора, които са доказали, че могат, заключи на финала на интервюто си Първанов. На изключването ние отговаряме с една кампания за включване, каза той и посочи, че в Перник били попълнени вчера 500 листовки в подкрепа на АБВ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7263 |04.02.2014 Първанов: С вицовете на Станишев загубихме изборите . 55| 10280 |03.02.2014 Доган: От евровота зависи съдбата на правителството и пътя на ДПС в политиката . 37| 8203 |25.01.2014 Първанов: Моята е лесна - мога и без политиката . 47| 10425 |13.01.2014 Цонев, тайнствено: Чакайте интересни неща в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads